21 / 05 / 2024

Dr. Kıyamet’ten ‘kıyamet’ gibi senaryo! Resesyon tehlikesi kapıda, ekonomi durgunluğa sürükleniyor!

Dr. Kıyamet’ten ‘kıyamet’ gibi senaryo! Resesyon tehlikesi kapıda, ekonomi durgunluğa sürükleniyor!

Küresel piyasalara ilişkin belirsizlikler ve bankacılık sektörüne ilişkin endişeler alınan önlemlere rağmen halen tam anlamıyla dinmedi. Dünyaca ünlü finans kuruluşları ve bankalar yıl sonunda resesyon tehlikesine dikkat çekerken, son uyarı da kriz kahini olarak bilinen Nouriel Roubini’den geldi.



SERT BİR İNİŞ BEKLENİYOR

Dr. Kıyamet’ten ‘kıyamet’ gibi senaryo! Resesyon tehlikesi kapıda, ekonomi durgunluğa sürükleniyor! 

Problemin bölgesel bankalarda olduğunu söyleyen Roubini, bölgesel bankaların, hanehalklarına ipotek, küçük işletmeler, KOBİ'ler ve ticari gayrimenkul için önemli borç veren kuruluşlar olduğunun altını çizerek bu yüzden bir kredi krizi yaşamalarının olası olduğunu belirtti.

Bu kredi sıkışıklığının ise ekonomide bir resesyon veya sert iniş olasılığını eskiye kıyasla daha fazla artırdığını söyleyen Roubini, bu yüzden ABD bankacılık sisteminin büyük bir kısmı için ciddi bir kredi sıkışıklığıyla karşı karşıya olunduğunu vurguladı.

ABD Merkez Bankası Fed başta olmak üzere küresel merkez bankalarının da bir ikilem ile karşı karşıya olduğunu anlatan ekonomist Roubini, merkez bankalarının fiyat istikrarını sağlamak için ekonomik büyümeyi sürdürmek ve resesyondan kaçınmak zorunda olduklarını vurguladı.

Faiz oranlarının, enflasyonun hedefin oldukça üzerinde olmasından dolayı daha da artması gerektiğini ileri süren Roubini, bunun da ekonomide sert bir inişe yol açacağını savundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön