22 / 05 / 2024

Dr. Kıyamet’ten ‘kıyamet’ gibi senaryo! Resesyon tehlikesi kapıda, ekonomi durgunluğa sürükleniyor!

Dr. Kıyamet’ten ‘kıyamet’ gibi senaryo! Resesyon tehlikesi kapıda, ekonomi durgunluğa sürükleniyor!

Küresel piyasalara ilişkin belirsizlikler ve bankacılık sektörüne ilişkin endişeler alınan önlemlere rağmen halen tam anlamıyla dinmedi. Dünyaca ünlü finans kuruluşları ve bankalar yıl sonunda resesyon tehlikesine dikkat çekerken, son uyarı da kriz kahini olarak bilinen Nouriel Roubini’den geldi.



Kriz kahini olarak tanınan ABD’li ekonomist Nouriel Roubini, 2008 yılında patlak veren küresel bankacılık krizini de öngörmüştü. Bu nedenden dolayı kriz kahini olarak adından söz ettiren Roubini, bir TV kanalına yaptığı açıklamada, ABD’nin ekonomiyi durgunluğa sürükleyecek bir kredi sıkışıklığına doğru ilerlediğine işaret etti. Roubini, Fox Business kanalına verdiği demeçte, ABD bankacılık sektörünü vuran karışıklığın daha da kötüye gideceğini ileri sürdü.

Dr. Kıyamet’ten ‘kıyamet’ gibi senaryo! Resesyon tehlikesi kapıda, ekonomi durgunluğa sürükleniyor!

KREDİ SIKIŞIKLIĞINA YOL AÇACAK

Ülkenin en büyük 16’ncı bankası Silikon Vadisi Bankası’nın batışının ardından müşterilerin endişeye kapılarak paralarını çekmesinden dolayı ülkenin büyük miktarda mevduat çıkışıyla karşı karşıya kaldığını söyleyen Roubini, ABD’deki kredi veren daha küçük ölçekteki bölgesel bankalara dikkat çekti. Çoğu kişinin, güven eksikliği ve mevduat üzerindeki baskı göz önüne alındığında, tüketicilerin ve işletmelerin kredi almasının zorlaşacağını söyleyen ABD’li ekonomist Roubini, bunun da ‘kredi sıkışıklığı’na yol açacağını ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön