13 / 05 / 2024

DSİ acil personel arıyor! Süre daralınca lise mezunları bu ilana akın etmeye başladı! İşte detaylar!

DSİ acil personel arıyor! Süre daralınca lise mezunları bu ilana akın etmeye başladı! İşte detaylar!

DSİ acil personel ilanını duyurdu. Lise mezunları da bu ilana kolaylıkla başvurabilir. İşte detaylar!



DSİ personel alımına devam ediyor. Personel alımı başvuruların 19 ile 23 Eylül arasında olacağı ifade edildi.  Devlet Su İşleri (DSİ) İŞKUR üzerinden personel alımı yapıyor. Yayımlanan ilanda puantör kadrosunda 5 daimi yani sürekli işçi alımı yapılacak. Alımların 4 tanesi engelli, 1 tanesinin ise terör mağduru kadrosunda olacağı belirtildi.

BAŞVURULAR ONLİNE YAPILACAK!

DSİ başvuruları İŞKUR üzerinden online bir şekilde gerçekleştirilecek. 19 Eylül tarihinde başlayan başvurular 23 Eylül tarihinde son bulacak. Aşağıdaki ilan numarasını İŞKUR’un açık iş ilanları bölümüne girdiğiniz takdirde DSİ personel alım ilanlarına ulaşabilirsiniz.

DSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

  • Son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • T.C. vatandaşı olma şartı,
  • Askerlikle ilişkisi kesilmiş olmalıdır,
  • Alım il düzeyinde olacaktır. Samsun ilinde yaşayan kişiler başvuruda bulunabilecektir. Adayların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan birinci yerleşim yeri adresi göz önüne alınacaktır. Başvuru içinde ikametini Samsun’a taşıyan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.
  • Millî Güvenlik Kurulu tarafından Devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum ya da gruplara ve terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti veya iltisaklı bir şekilde bunlarla irtibatı bulunmama durumu,
  • Terör örgütleri ile eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin reklamını yapmamış olmak.
  • Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
  • Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten men edilmemiş olmak.
  • Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5’inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir nitelikte belgeye sahip olmak,
  • Açık iş pozisyonları için sınav uygulanacaktır. Sınava katılmaya hak kazanacak adaylar Noter huzurunda kura çekimi ile netliğe kavuşacaktır.

Samsun İş Kurumu tarafından Bölge Müdürlüğüne gönderilen listede bilgileri bulunan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listelerden açık işgücü sayısının 4 katı asil aday, 4 katı yedek aday kura sonucu belirlenecektir.

İş arayanlara müjde! Almanya’da çalışmak isteyen Türklere büyük fırsat! İşte detaylar!

2008 finansal krizini önceden bilen ekonomistten altın ve doları olanlara kötü haber! Yüzde 40 düşüş kapıda!

Benzin ve dizel zamanı geçti! Volvo yeni elektrikli aracı ile şov yaptı!


Geri Dön