18 / 05 / 2024

DSİ müjdeyi verdi! 17 farklı kadroda 157 işçi alacak! Elinizi çabuk tutun başvurular başladı!

DSİ müjdeyi verdi! 17 farklı kadroda 157 işçi alacak! Elinizi çabuk tutun başvurular başladı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere 17 farklı kadroda 157 sürekli işçi alımı yapacağını duyurdu. İşte başvuru şartları...



DSİ müjdeyi verdi! 17 farklı kadroda 157 işçi alacak! Elinizi çabuk tutun başvurular başladı!

DEVLET SU İŞLERİ İŞÇİ ALIMI BAŞVURULARI BAŞLADI!

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere 157 sürekli işçi alımı yapacağını ilan etti. DSİ'ye alınacak 157 sürekli işçiyi 26 bölge müdürlüğünde görevlendirecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, sürekli işçi alımına yönelik talep Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) açık kamu iş ilanları bölümünde bugün ilan edildi ve 5 gün sonra sona erecek.

24 Ekim 2022 tarihinde başlayan başvurular, 5 gün sürecek ve 28 Ekim 2022 tarihinde son bulacak.

DSİ İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU NASIL, NEREDEN YAPILIR?

Aralarında usta, kompresör operatörü, sondaj işçisinin de bulunduğu 18 alanda istihdam edilecek sürekli işçi adayları, başvurularını İŞKUR il müdürlükleri veya kurumun internet adresi (www.iskur.gov.tr) üzerinden gerçekleştirecek.

DSİ işçi alımı için başvurular İŞKUR'un esube.iskur.gov.tr internet üzerinden "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra yapılacak.

DSİ İŞÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI 2022 NELERDİR?

1) 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş ya da İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinin 1'inci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlarını taşımak.

2) 18 yaşını doldurmuş olmak.

3) Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4'üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine göre; affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, hırsızlık, rüşvet, dolandırıcılık, hileli iflas, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama ya da kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.

4) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık ya da malullük aylığı almaması gerekmektedir.

5) Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü merkez ile taşra teşkilatında sürekli işçi kadrosunda hâlihazırda görev yapanlar ilan edilen kadrolara müracaat yapmayacak. Yapmaları halinde atamaları yapılmayacak.

6) 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu ve ilişkin mevzuatı uyarınca yapılan arşiv araştırması sonucuna göre atamaya engel hali bulunmamak.

7) İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5'inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

8) Görevini devamlı yapmasına engel teşkil edecek sağlık problemi bulunmamak.

İlan edilen kadrolara asıl aday olarak atamaya hak kazanan adayların atamaya esas belgeleri kontrol edilecek, atama için öngörülen nitelikleri taşımayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı ya da yalan beyanda bulunmuş olanların atama işlemleri yapılmayacaktır. Bu kişilerin atamaları yapılsa dahi atama işlemleri kabul edilmeyecek. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen, ataması yapılanlardan belirlenen süre içerisinde göreve başlamayan veya feragat eden adaylar göreve başlatılmayacak, bu adayların yerine yedek listenin ilk sırasındaki adaydan başlamak üzere şartları sağlayan adayların atamaları gerçekleştirilecektir.

İşe alınacak işçiler (4)dört aylık deneme süresine tabi tutulacak. Deneme süresi içerisinde başarısız olanların iş akdi feshedilecektir. Deneme süresi içerisinde sözleşmesi feshedilen adayların yerine yedek listenin ilk sırasındaki adaydan başlanarak aranan şartlara haiz olanların ataması yapılacaktır.

Asgari ücrette yüzde 22 fark netlik kazandı! 2023 asgari ücret ne kadar olacak? 8 bin lira…

Eşi vefat eden kadınlara ev yardımına nasıl başvurulur? 300 bin TL konut desteği hangi illerde verilecek? Hemen göz atın

TOKİ, Koru Florya'da 12 rezidansı ve Sütlüce'de 33 konutu bugün satıyor! 120 ay vadeyle 1+1, 2+1, 3+1, 4+2 ev fırsatı!


Geri Dön