06 / 05 / 2024

Dubai Cityscape Fuarı'nda satış rekoru kırıldı!

Dubai Cityscape Fuarı'nda satış rekoru kırıldı!

Cityscape Dubai fuarında bu yıl Türkiye'den 61 inşaat şirketi vardı. Firmaları yönetim kurulu başkanları bizzat temsil etti. Cityscape, ülkenin neredeyse bütün lider sektör oyuncularını, asla yanyana gelmezler dediğiniz firma sahiplerini bir araya getirdi



Cityscape Dubai fuarında bu yıl. Türkiye'den 61 inşaat şirketi vardı. Firmaları yönetim kurulu başkanları bizzat temsil etti Cityscape Dubai, ülkenin neredeyse bütün lider sektör oyuncularını, asla yanyana gelmezler dediğiniz firma sahiplerini bir araya getirdi. 


AĞAOĞLU Şirketler Grubu başkanı Ali Ağaoğlu, Gyoder Başkanı ve Torunlar İnşaat Başkanı Aziz Torun, Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, İşGYO Genel Müdürü Turgay Tanes, Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Sinpaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Soyak CEO'su Emre Çamlıbel, Babacan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, Kuzu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Mesa Genel Müdür Yardımcısı Tolga Bıyıklıoğlu ve gibi gayrimenkul sektörünün önde gelen isimleri fuardaydı. 


Ağaoğlu'ndan rekor 


Stantlar sadece projeyi değil, ülkeyi de temsil eder şekilde özenliydi. Satış' temsilcileri sadece İngilizce değil, Arapça ve Fransızca da konuşuyordu. Hemen her stantta Araplar vardı ve hem bireysel alımlar hem fon alımları için sorular soruluyordu. Toplu satıştan çok bireysel satışa yoğunlaşan firmalar 2. günün sonunda nihayet satış haberleri vermeye başladılar. Özellikle Garanti Koza, Ağaoğlu ve DKY stantlarmın doluluğu ve bireysel satışlarıyla dikkat çekti. 


Fuarın en büyük satış haberi yine Ali Ağaoğlu'ndan geldi. Ağaoğlu grup, Maslak 1453 projesindeki bir bloku Halil İbrahim Demirağ aracılığıyla Sulaiman Al Rajhi Group'a sattı. 


Organizasyonlara büyük ilgi 


Fuar boyunca, iki önemli organizasyonu vardı. İlki, projelerin ödüllendirildiği etkinlik gecesiydi. Nedense bu etkinlik Türkiyeliler tarafından çok rağbet görmedi. Geceye sadece gazeteciler ve ödüle aday olan Tabanlığlu Mimarlık katılım gösterdi. Firma geleneğini bozmadı ve 3 projesiyle aday olduğu geceyi "en iyi konut projesi" dalında Qent İstanbul projesiyle aldı. 


İkinci önemli organizasyon Hürriyet gazetesinin düzenlediği "Why Invest in Turkey?/ Neden Türkiye'ye Yatırım Yapmalıyız?" başlıklı semineriydi. Seminere 30u aşkın yabancı yatırımcı, çok sayıda yerli yabancı basın mensubu ve firma sahipleri katılım gösterdi. Daha önce katılım göstereceği söylenen Kadir Topbaş son anda katılım göstermedi bu duruma kimse şaşırmadı. 


CİTYSCAPE DUBARININ ENLERİ

En büyük satış Ağaoğlu

En büyük stant Emaar

En güzel maket Garanti Koza 

En kalabalık stant DKY 

En kalabalık satış ekibi Garanti Koza (33 kişi) 


Cumhuriyet



Geri Dön