09 / 05 / 2024

Düğün salonu kiralamanın maliyeti belli oldu! İstanbul'da en ucuz ve en pahalı salonlar nerede? 

Düğün salonu kiralamanın maliyeti belli oldu! İstanbul'da en ucuz ve en pahalı salonlar nerede? 

Evlenecek çiftlerin merak ettiği düğün salonu kiralamanın maliyeti belli oldu. Sektörden isimler fiyatları tek tek açıkladı. Peki İstanbul'da en ucuz ve en pahalı salonlar nerede? 



HaberGlobal'den Sibel Gülersöyler'in haberine göre; İstanbul Başakşehir'de bulunan düğün salonu işletmecisi Mehmet Kırbaş, fiyatlarının 14 bin lira ile 17 bin lira arasında değiştiğini belirterek, ücrete 12 katlı pasta, meyve suyu, 90 dakikalık düğün videosu, 10 poz resim, orkestra, sanatçı, gelin başı, masa çiçeği ile araba süsünün de dahil olduğunu aktardı. 

Salonun oturma düzeninin 450 kişi olduğunu fakat 750 kişinin de ağırlanabildiğini dile getiren Kırbaş, "Yemekli düğünlerde fiyat veremiyoruz çünkü malzemelerin fiyatları belirsiz" diyerek çerez ve yemek servisine sıcak bakmadığını aktardı. 

Düğün salonu kiralamanın maliyeti belli oldu! İstanbul da en ucuz ve en pahalı salonlar nerede? 

Üsküdar'da bulunan düğün salonu işletmecisi Kaya Yıldırım ise, insanların mutluluğuna şahit olmanın çok güzel bir duygu olduğuna vurgu yaptı ve açıklamasında "Yerimizin kira olmaması insanlara daha rahat indirim yapmamızı sağlıyor. Bugün 30-40 bin TL fiyat isteyen yerlere göre, 18 bin TL'ye yaş pasta, kuru pasta, içecek, piyanist, video, 10 poz 20 adet aile fotoğrafı sunabiliyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Geçtiğimiz sene fiyatlarının 12-13 bin lira seviyesinde olduğunu aktaran Yıldırım, 500 kişilik salonda davetli sayısına göre 5-15 arasında personel çalıştırdığını dile getirdi. 

Yıldırım, '2 bayram arası düğün olmaz' tutumu ile ilgili de konuştu ve "2 bayram arası olmayan bir gün yok, her dönem aslında 2 bayram arası. Bu algı 90'ların sonuna kadar sürdü son zamanlarda kırıldı" değerlendirmesinde bulundu. 

Düğün salonu kiralamanın maliyeti belli oldu! İstanbul da en ucuz ve en pahalı salonlar nerede? 

Çengelköy'de bulunan bir düğün salonunun sahibi Sezer Yalçın ise üç salon ve bir de rüya bahçe denilen bir alanları olduğunu kaydederek, "14 çeşit menümüz var, aperatif tabaklardan steak menülere kadar değişiyor. Kişi başı 450 liradan fiyatlarımız başlıyor. 1000, 450, 150 ve 80 kişilik salonlarımız mevcut" açıklamasını yaptı. 

Son zamanlarda gelip bir saatte nikah kıyıp gitmek isteyen çiftlerin arttığına da dikkat çeken Yalçın, "Ancak gündüz olursa bir saatlik çiftleri kabul ediyoruz" dedi ve son üç dört aydır da yemeksiz düğünlerin daha çok tercih edildiğine vurgu yaptı. Kına düğünü için de küçük salonlarının 30 bin, terasın 35 bin, büyük salonun da 40 bin lira olduğunu aktaran Yalçın, bu rakama süsleme ile tatlıların da dahil olduğunu belirtti. 

Düğün salonları vefat dışında para iadesi veya öteleme yapmıyor. 

Kastamonu'da turizm tesis alanı imarlı arsa satılacak! İhalesi 22 Mayıs'ta!

Düve alımının hibe desteği açıklandı! Düve alımı hibe desteği 2023 ne kadar oldu?

Altın 2.000 doların üzerinde! ABD enflasyonu sonrası altın ne olacak?

Bankacılık endeksinde hızlı yükseliş! Borsa İstanbul'da neler oluyor? 

 


Geri Dön