02 / 05 / 2024

Altın 2.000 doların üzerinde! ABD enflasyonu sonrası altın ne olacak?

Altın 2.000 doların üzerinde! ABD enflasyonu sonrası altın ne olacak?

Altının onsu 2.000 doların üzerinde işlem görüyor. ABD enflasyon verileri yarın açıklanacak ve veriler sonrası altın fiyatlarının yönünün nasıl olacağı merak konusu. Peki ABD enflasyonu sonrası altın ne olacak?



Altın fiyatları Cuma günü yoğun bir kâr realizasyonu yaşadı. Beklenenden daha güçlü gelen iş gücü piyasası raporunun, Fed’in bu yıl daha uzun süre şahin kalacağını göstermesiyle rekor seviyelere yakın seviyelerden düştü. Piyasalar, bankanın faiz artırım döngüsünü duraklatmasını beklerken bu yıl olası faiz indirimlerine yönelik beklentiler düştü.

Altın 2.000 doların üzerinde! ABD enflasyonu sonrası altın ne olacak?

Altının onsu yüzde 0,1 artarak 2.022,85 dolara yükselirken altın vadeli işlemleri yüzde 0,2 düşüşle 2.029,85 dolara geriledi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön