28 / 04 / 2024

Konutlara ait aidatlarda indirim talebi var! Bakın ne olacak? 

Konutlara ait aidatlarda indirim talebi var! Bakın ne olacak? 

Siteler üzerinde %18’lik KDV yüküne yönelik açıklamalar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Açıklamaların ardından konut sitesi yönetimlerinden bir hamle bekleniyor. 



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan %18’lik KDV yüküne ilişkin açıklamalardan sonra site yönetimlerinden aidat indirimine yönelik yeni adımlar bekleniyor. Peki son surum ne? Detaylar haberimizde... 

Konutlara ait aidatlarda indirim talebi var! Bakın ne olacak? 

Site yönetimlerinden aidat indirimi bekleniyor 

Tesis Yöneticileri Federasyonu Başkanı Yahya Sağır tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul’daki Murat Kurum ile bir araya gelerek sitelere ilişkin sorunlar üzerine görüşme gerçekleştirdiler. Yahya Sağır, Murat Kurum ile gerçekleştirdiği toplantı sonrasında site yönetimlerinin %18’lik KDVnin yarattığı yükle alakalı talepler, taraflara iletildi. Bu konuda durum tespitinin yapılıp çözüm odaklı ilerlenmesi gerektiğine yönelik açıklamalar yapıldı. Sürecin başladığını belirten Murat Kurum, soruna yönelik çözüme katkıda bulunacağının altını çizdi.  

Yahya Sağır, federasyon olarak daha öncesinde de Bakanlık ve TBMM’ye yönetim şirketlerini ilgilendiren sorunların iletildiğinin altını çizerek soruna ilişkin çözümlerin de iletildiğini bildirdi. Bakan Kurum’un, bu taleplere yönelik çalışmalar başlattığı söylendi. 

 


Geri Dön