17 / 05 / 2024

Altın 2.000 doların üzerinde! ABD enflasyonu sonrası altın ne olacak?

Altın 2.000 doların üzerinde! ABD enflasyonu sonrası altın ne olacak?

Altının onsu 2.000 doların üzerinde işlem görüyor. ABD enflasyon verileri yarın açıklanacak ve veriler sonrası altın fiyatlarının yönünün nasıl olacağı merak konusu. Peki ABD enflasyonu sonrası altın ne olacak?



ABD ENFLASYON RAKAMLARI SONRASINDA ALTIN NE OLUR?

Piyasaların gözü, Çarşamba günü açıklanacak olan ve Nisan ayında enflasyonun bir önceki aya kıyasla bir miktar gerilediğini göstermesi beklenen ABD tüketici fiyat endeksi verileri yer alıyor.

Ancak enflasyonun hâlâ Fed'in yıllık hedef aralığının oldukça üzerinde kalması ve merkez bankasının verilere şahin bir tepki vermesi bekleniyor.

Altın 2.000 doların üzerinde! ABD enflasyonu sonrası altın ne olacak?

Piyasaların, Fed'in Haziran ayında faizleri sabit tutma ihtimalini yüzde 88 olarak fiyatladığını gösteriyor. Ancak Fed'in böyle bir senaryo olasılığını büyük ölçüde küçümsemesinden dolayı piyasalar, bu yıl olası faiz indirimlerine yönelik beklentilerini azalttı. Analistlere göre altın fiyatlarının yükselmeye devam etmesi bekleniyor. 

Son dakika altın fiyatları ne kadar? Serbest piyasalarda altın fiyatları kaç lira? Güncel altın fiyatları ne kadar? 9 Mayıs 2023 altın fiyatları kaç TL?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön