08 / 05 / 2024

Dükkan sahibiyle davalık olan kiracının astığı afişi görenler inanamadı: 'Esnaf arkadaşlara tavsiyem...'

Dükkan sahibiyle davalık olan kiracının astığı afişi görenler inanamadı: 'Esnaf arkadaşlara tavsiyem...'

Kocaeli İzmit'te dükkan sahibiyle davalık olan kiracının astığı afiş adeta ağızları açık bıraktı. Söz konusu afişte, "Kimseye güvenip elden ödeme yapmayın, benim gibi mağdur olup aynı zamanda hem işinizden hem de paranızdan olursunuz" ifadeleri yer aldı.



Mülk sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan kavgalar hız kesmeden devam ederken yurdun dört bir yanında da ev sahibi kiracı kavgası haberleri gelmeye devam ediyor. Mülk sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları ile ilgili son haber de Kocaeli İzmit'ten geldi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre İzmit Turan Güneş Caddesi'nde yer alan Diloşum Spot'un sahibi Osman Şahin'in dükkanına astığı afişte yazanlar adeta vatandaşların ağızlarını açık bıraktı. Söz konusu afişte dükkan sahibi ile kira konusunda anlaşamadığını dile getiren Osman Şahin dükkan sahibinin elden ödediği kiralar nedeniyle açmış olduğu davalar üzerinden 500 bin Türk Lirası haciz gönderdiğini öne sürdü. Diloşum Spot'un sahibi Osman Şahin Şahin afişte diğer esnaflara da kimseye güvenip elden ödeme yapmayın tavsiyesi verdi.

Dükkan sahibiyle davalık olan kiracının astığı afişi görenler inanamadı: Esnaf arkadaşlara tavsiyem...

6 BİN TL'DEN 20 BİN TL'YE

Kocaeli Gazetesi'nden Cihat Polat imzalı habere göre Diloşum Spot'un sahibi Osman Şahin astığı afişte "Bu iş yerinde 2010 yılından beri faaliyet göstermekteyim. Gerek ekonomik krizde gerek koronavirüste ve başımıza gelen deprem felaketinde kiramı günü gününe ödedim. Ancak 2023'ün kira artışında 6 bin Türk Lirası'ndan 20 bin Türk Lirası yapmak isteyen iş yeri sahibi ile anlaşmazlık yaşadık. Bu nedenden dolayı elden ödediğim kiraları almadım deyip dava açması sonucu 500 bin Türk Lirası paramı icra yoluyla aldı." ifadelerini kullandı.


BEN ALLAH'A HAVALE ETTİM

Afişte ayrıca "Aynı zamanda mallarıma ve banka hesaplarıma haciz koydurdu ve konu ile ilgili olarak tahliye kararı çıkarttı. Hem paramdan hem iş yerimden hem de güvenimden oldum. Benim esnaf arkadaşlara tavsiyem kimseye güvenip elden ödeme yapmayın. Benim gibi mağdur olup aynı zamanda hem işinizden hem paranızdan olursunuz. Ben Allah'a Havale Ettim." ifadeleri de yer aldı. 

Yerinde dönüşümde hak sahipleri bankadan 'Para yok' cevabı alıyor iddiası! 

Anneler günü hediyesi Zen'den! Pırlanta takılarda yüzde 50 indirim! 0.30 karat pırlanta takılar ne kadar?

Uzmanı açıkladı: Arazi ve toprak yatırımı 2 yılda 8 kat kazandırdı! İşte o iller


Geri Dön