07 / 05 / 2024

Yerinde dönüşümde hak sahipleri bankadan 'Para yok' cevabı alıyor iddiası! 

Yerinde dönüşümde hak sahipleri bankadan 'Para yok' cevabı alıyor iddiası! 

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, yerinde dönüşüm konusuna değindi ve hak sahibi depremzedelere bankalardan 'Para yok' denildiğini belirtti. İşte Kaya'nın o açıklaması...



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Meclis'te yaptığı konuşmasında depremzedelere ve yerinde dönüşüme değindi. Söz konusu açıklamasında depremin 2'nci yılına girildiğinin altını çizen Asu Kaya, "Osmaniyeli köylülerimiz depremden bu yana iktidara sesini duyurmaya çalışıyor" diye konuştu. 

CHP Milletvekili Asu Kaya, "Depremden bu yana çadırların içinde, konteynerlerde yaşamaya devam eden, 10 bin TL maaşla geçim mücadelesi veren köylülerimiz ev sözlerinin gerçekleşmesini bekliyor" ifadelerini kullandı. 

Yerinde dönüşümde hak sahipleri bankadan Para yok cevabı alıyor iddiası! 

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, depremzedelere “Yerinde dönüşüm yapacağız, 750 bin TL kredi, 750 bin TL hibe vereceğiz” denildiğini ancak bu sözlerde durulmadığını vurguladı. 

Kaya, söz konusu açıklamasında "Hak sahipliği çıkmış olanlar bankaya gittiklerinde 'Para yok' cevabı aldıklarını söylüyorlar. Tuvaleti olmayan, su geçiren konteynerlerde yaşamaya devam eden köy halkımız 'Gelin, hayata nasıl tutunmaya çalıştığımızı görün' diyor." açıklamasında bulundu. 

Kaypak Köyü’nde yolun içine temel atanlara, halkı toprak yığınlarıyla, çamurla baş başa bırakanlara seslendiğini dile getiren Asu Kaya, "Ankara'dan, oturduğunuz yerden hiç görmediğiniz arazilere uydudan plan çizmekten vazgeçin. Hâlâ değil temel atmak, konut yeri dahi belirleyemediğiniz köylerimiz var. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanına sesleniyorum: Depremzede, 2’nci yılında bıraktığınız gibi duruyor" ifadelerini kullandı. 

Yerinde dönüşümde hak sahipleri bankadan Para yok cevabı alıyor iddiası! 

Bunların yanı sıra CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında, Hatay'da yedi ilçede rezerv alan krizi yaşandığının, depremzedelerin başka yerlere yollandığının altını çizmişti. 

Özel, "Hatay'daki her bir deprem konutunun bir aileye ilk evin, tek konutun bedava verileceğini söylerken birileri bir sene içinde evlere girme garantisi veriyordu. Bir sene içerisinde 100 depremzededen sadece 11'i şu ana kadar evlere girebilmiş halde. 89'u konteynerde, çadırda. Bir senenin üzerinden de neredeyse iki ay geçti. O söz tutulmadığı gibi, biz olsaydık bedava olacak evler, örneğin Antakya'nın 600 Evler bölgesinde bir mütevazi deprem konutu için 6 milyon 750 bin TL vatandaştan para talep ediliyor. Taksitlendirip, faizlendirip dünyanın borcu vatandaşların sırtına yükleniyor. Bunu takip ediyoruz, bu bir sosyal devlet değildir" ifadelerini kullanmıştı. 

Özel'in bu açıklamalarının ardından da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, etütleri yapılmış rezerv alanlarda, sağlam zeminlerde imar ve inşa faaliyetlerine titizlikle ve süratle devam ettiklerinin ve rezerv yapı alanı ilan edilen bölgede taşınmazı bulunan hak sahiplerinin herhangi bir zarara uğramadığının altını çizdi. 

Özhaseki, bu kişilere yerinde dönüşümle konut veya iş yerlerinin verildiğine dikkat çekerek, "Sayın Özgür Özel'in iddia ettiği gibi herhangi bir vatandaşımızın yaşadığı bölgeden başka bir bölgeye gönderilmesi, söz konusu değildir" açıklamasında bulundu. 

Uzmanı açıkladı: Arazi ve toprak yatırımı 2 yılda 8 kat kazandırdı! İşte o iller

Jaguar XF ve Jaguar XE Nisan fiyatları tek tek açıklandı! Sıfır araçlarda şok: Jaguar fiyat listesi!

Ekonomist, dolar ve TL bazında konut fiyatlarını karşılaştırarak olası senaryoyu açıkladı!


Geri Dön