02 / 05 / 2024

Dul ve yetim aylığı alanlara Kasım 2023 müjdesi geldi! Dul ve yetimler kaç TL ikramiye alacak? 

Dul ve yetim aylığı alanlara Kasım 2023 müjdesi geldi! Dul ve yetimler kaç TL ikramiye alacak? 

Dul ve yetim maaşı ödemesi alanlar emekli ikramiyesi alıp alamayacağını araştırıyor. Peki dul ve yetimler emekli ikramiyesi alacak mı? İşte emekli ikramiyelerinde son dakika...




Milyonlarca emeklinin merakla beklediği 5 bin TL'lik Cumhuriyet Bayramı ikramiye müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. 

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, emekli vatandaşların hesaplarına 1 kereye mahsus olacak şekilde yatacak olan 5 bin TL'lik ikramiye müjdesinden sonra söz konusu ikramiye ile ilgili detaylar da netleşti.

Paylaşılan bilgilere göre, dul ve yetim maaşı ödemeleri alan binlerce kişi de 5 bin TL'lik emekli ikramiyesinden yararlanıp yararlanamayacaklarını araştırıyor.

Hürriyet Gazetesi'nin aktardığı bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalardaki kabine toplantısından sonra duyurduğu 5 bin liralık ikramiyeden sadece çalışmayan emeklilerin faydalanacağını söyledi.

Pek çok kişinin gündeminde yer alan ikramiye ödemelerinin Kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emekli vatandaşların hesaplarına geçeceği de duyuruldu.

Dul ve yetim aylığı alanlara Kasım 2023 müjdesi geldi! Dul ve yetimler kaç TL ikramiye alacak? 

DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLAR İKRAMİYE ALACAK MI?

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödenen 5 bin TL ikramiye müjdesi sonrası dul ve yetim maaşı alanlara ikramiye verilip verilmeyeceği merak ediliyor. 

Paylaşılan detaylara göre, dul ve yetimleri de ilgilendiren 5 bin TL'lik ikramiyeden, dul olup çocuğu olmayanların yüzde 75, dul olup çocuğu olanların yüzde 50, yetim olanların da yüzde 25 oranında yararlanması planlanıyor.

Verilen bilgilere göre, dul olup çocuğu olmayanlara 3 bin 750 lira, dul olup çocuğu olanlara 2 bin 500 lira, yetimlere de 1250 lira ikramiye verilmesi bekleniyor. 

Dul ve yetim aylığı alanlara Kasım 2023 müjdesi geldi! Dul ve yetimler kaç TL ikramiye alacak? 

DUL VE YETİM AYLIĞINI NASIL ALABİLİRİM?

Paylaşılan detaylara göre, dul ve yetim aylığından yararlanmak isteyen kişiler ikamet ettikleri  il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına konu ile ilgili olarak başvuru yapabiliyor. Ayrıca yine e-Devlet kapısı aracılığıyla da ölüm aylığı başvurusu yapılabiliyor. 

Yine konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, e-Devlet sisteminden başvuru yapacakların söz konusu sisteme giriş yaptıktan sonra "Ölüm Yardımı ve Dul / Yetim Aylığı Talebi" sayfasına geçiş yapması gerekli.

Düşük faizli konut kredisinde ayrıntılar netleşiyor! 1,20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak?

TOKİ, İstanbul ve Ankara'daki sağlık tesis alanı imarlı 2 arsayı satışa çıkardı!

Emekli İkramiyeleri meclise geliyor, bu detaya aman dikkat! 5 bin TL yerine 2 bin 500 TL alabilirsiniz!


Geri Dön