27 / 04 / 2024

Dumankaya ile Al Mazaya'dan Ritim İstanbul'da ortaklık!

Dumankaya ile Al Mazaya'dan Ritim İstanbul'da ortaklık!

Ortadoğulu gayrimenkul devi Al Mazaya, Türkiye pazarına girdi. Dumankaya İnşaat ile yüzde 50-50 ortak şirket kuran grup, ilk olarak 800 milyonluk Ritim İstanbul'u tamamlayacak, ardından da İstanbul'da yeni projeler geliştirecek..



1 milyar dolar büyüklüğe sahip Ortadoğulu gayrimenkul devi Al Mazaya, Dumankaya İnşaat ile Türkiye pazarına giriş yaptı. İlk olarak Dumankaya İnşaat'ın Maltepe'de geliştirdiği Ritim İstanbul projesine yüzde 50-50 ortak olan grup ardından Dumankaya İnşaat ile Al Mazaya Holding İstanbul'da yarı yarıya ortak bir şirket kurdu. Ritim İstanbul A.Ş. adı verilen şirket ilk etapta 800 milyon lira satış geliri beklenen Ritim İstanbul projesini tamamlayacak, daha sonra da İstanbul'da yeni projeler geliştirecek. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, "Al Mazaya ile yaptığımız ortaklıkla şirketi daha başarılı noktalara taşıyacağız. Alternatif pazarlar oluşturmak için yüzümüzü yurtdışına çevireceğiz" dedi. 


BİR YIL TÜRKİYE 'Yİ ARAŞTIRDI 

Al Mazaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rasheed Al Nafisi, bu adımı atmadan önce 1 yıl araştırma yaptıklarını, başta 50 milyon dolarlık yatırım planladıklarını ancak Dumankaya ile tanışınca bu rakamı yükselttiklerini ifade etti. Rashid Al Nafisi, "Kuveyt, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman ve Bahreyn'i de radarımıza aldık. Etkili bir kampanya yürüteceğimize inanıyorum" dedi. 


HALKA ARZ GÜNDEMDE

Al Mazaya Holding, bugüne kadar 2 milyar doların üzerinde proje geliştirdi. Bunların yüzde 65'ini Birleşik Arap Emirlikleri'nde, yüzde 21'ini Kuveyt'te gerçekleştirdiklerini ifade eden holdingin CEO'su İbrahim Saqabi, Türkiye'ye gelerek gelirlerini de çeşitlendirmiş olacaklarını belirtti. Ritim İstanbul olarak halka açılabileceklerinin sinyalini veren Saqabi, bunun geliştirecekleri projeleri hızlandıracağını kaydetti.


Sabah


Geri Dön