28 / 04 / 2024

Dumankaya kardeşlerin 50 yıllık ortaklığı bitti!

Dumankaya kardeşlerin 50 yıllık ortaklığı bitti!

Dumankaya Grubu başta inşaat sektörü olmak üzere yapı malzemeleri, otomotiv, sigortacılık gibi pek çok alanda hizmet vermektedir. Markalı konut projelerine de imza atan Dumankaya kardeşlerin 50 yıllık ortaklığı sona erdi...




1963 yılında İbrahim ve Halit Dumankaya kardeşler tarafından kurulan Dumankaya bugün başta inşaat sektörü olmak üzere yapı malzemeleri pazarlamasından otomotive, sigortacılıktan PVC kapı ve pencere sistemleri üretimine kadar pek çok alanda hizmet veren bir şirketler topluluğuna dönüştü. İstanbul'un çeşitli semtlerinde markalı konut projeleri yapan Dumankaya İnşaat, grubun lokomotif şirketi. Dumankaya aynı zamanda Toyota'nın Türkiye'deki en büyük bayilerinden biri.



Dumankaya Grubu'nda 19901ı yılların ikinci yarısında ikinci kuşak işbaşı yaptı. İbrahim Dumankaya'nın oğlu Ali Dumankaya, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisligi'nden mezun olup İngiltere'de Birmingham Üniversitesi'nde işletme Mühendisliği masterı yaptı. Halit Dumankaya'nın oğlu Uğur Dumankaya da Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nden mezun olup İstanbul Üniversitesi işletmecilik ihtisas Yönetimi'nde yüksek lisans yaptı, ikinci kuşaktan Ali ve Uğur Dumankaya, okullarını bittikten sonra 1994 yılından itibaren Dumankaya Grubu'nun çeşitli kademelerinde çalıştılar. Her ikisi de işlerin büyük çoğunluğunda sorumluluk üstlenerek yönetim kurulu üyeliğine kadar yükseldiler.50 yıllık geçmişe sahip olan Dumankaya Grubu bugünlerde hareketli. Sessiz sedasız yeniden yapılanmaya gidiyor. Uğur Dumankaya, Dumankaya İnşaat'ın kaptan köşküne oturdu. Babası ANAP eski Milletvekili  ve bakanı Halit Dumankaya ise Murahhas Üye olarak görev aldı. Şirket ortaklarından İbrahim Dumankaya ve oğlu Ali Dumankaya ise yönetim kurulu üyeliğinden ayrıldılar.


Emlak editörümüz Bülent Ekimci, bu ayrılığın peşine düştü ve ilginç bir sonuca ulaştı. Ekimci'nin haberine göre Dumankaya kardeşlerin 50 yıllık ortaklığı bittiğini öğrendik. İbrahim ve Ali Dumankaya'nın inşaat şirketi de dahil bütün grup şirketlerindeki hisselerini Halit ve Uğur Dumankaya devralmış. İbrahim ve Ali Dumankaya ise kurdukları DKY inşaat Gayrimenkul Anonim şirketi, DKY Otomotiv, DKY Sigorta, Dumankaya Yapı Malzemeleri ile ticari faaliyetlerini devam ettirecek.



Yürüyen projeler ise Dumankaya İnşaat'ta kalmış. İki kardeşin ayrılık işlemleri 15 güne kadar tamamlanacakmış. Resmi açıklama 15 gün sonra bekleniyordu. Bu haber bu aşamasına kadar Para Dergisi'ne özgü bir kulis haberiydi. Ancak haberi doğrulatmak için Dumankaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı uğur Dumankaya'yı aramamızın üzerinden birkaç saat geçtikten sonra Grup, basın toplantısını beklemeden yazılı açıklamayla gelişmeleri medyaya duyurdu.


Para


Geri Dön