28 / 04 / 2024

Dumankaya Mozaik mağdurları TMSF’ye seslendi!

Dumankaya Mozaik mağdurları TMSF’ye seslendi!

Evlerine bir türlü kavuşamayan Dumankaya Mozaik mağdurları TMSF yöneticilerine seslendi.




TMSF’nin elinde olan Dumankaya Grubu ve Fi Yapı Grubu, yarım kalan inşaat projelerini bitirmek için Alman Dress&Sommer liderliğindeki konsorsiyumla işbirliği anlaşması imzalaması ve yurtdışından 450 milyon Euro kredi tahsis etmesinin üzerinden bir sene geçti. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, geçen bu süre zarfında inşaatlara çivi dahi çakılmadı.Konut mağduru vatandaşlar, TMSF’ye seslenerek, “Gazetelere ve televizyonlara çıkıp, şu şirketi kara geçirip anlatıyorsunuz ya çıkın beceremedik diye bunu da anlatın. Sayenizde elindeki avucundaki, başını sokacak bir ev almak için ortaya döken bizler, sırf siz işinizi düzgün yapamadınız diye bu gayemizden gittikçe uzaklaşıyoruz” dedi.

TMSF'nin geçtiğimiz yıl 21 Haziran tarihinde elinde olan Dumankaya Grubu ve Fi Yapı Grubu, yarım kalan inşaat projelerini bitirmek üzere Alman Dress&Sommer liderliğindeki konsorsiyumla işbirliği anlaşması imzaladı. Eurabau GmbH, CPB Project Development GmbH, Drees&Sommer ve Flagman Capital iş birliği ile yarım kalan inşaatların tamamını bitirmek üzere yurtdışından 450 milyon Euro kredi tahsis edildi. Fakat ilk etapta Dumankaya'ya ait ve bitmesi en yakın projelerden Mozaik projesinde geçen sene başlayan inşaat yeniden durdu.

 

Dumankaya Mozaik mağdurları TMSF’ye seslendi!

TMSF: BORÇLAR ÖDENMEDEN İPOTEKLERİN ÖDENMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Buradaki sorunların nasıl çözüleceği sorusuna TMSF Başkanı Muhittin Gülal şu şekilde yanıt vermişti; “Hem sektörün içindeki sıkıntılar hem şirketlerin finansal portföylerinin çok zayıf olması nedeniyle hareket alanımız sınırlı. İnşaat şirketlerinin bankalara kredi borçları var. İnşallah tamamlayacaklar. Borçlar ödenmeden daireler üzerindeki ipoteklerin kalkması söz konusu değil” 

“ALMAN ŞİRKET ELİNE YÜZÜNE BULAŞTIRDI, YENİ MAĞDURLAR ÇIKTI”

Dumankaya Mozaik  mağdurları TMSF yöneticilerine seslenerek, “Hiçbir araştırma ve teminat almadan tamamlaması için emanet ettiğiniz Dumankaya Mozaik projesindeki evlerimizi bugün itibariyle tamamlayamayan ve eline yüzüne bulaştıran Alman EURABAU adlı, nerde ve ne zaman kurulduğu belli olmayan şirkete emanet etmenizin üzerinden 1 yıl geçti. Muhittin Gülal'ın Nisan 2019'da ilk etabını teslim edileceğini iddia ederek, tekrar senet ödemeleri başlatılan yüzlerce mağdur aile sizlerden medet bekliyor. Kayyumlarınızı bu şirketleri yönetsinler, işleri tamamlamasınlar diye atadınız. Ama gelinen noktada, neredeyse hiçbir şey yapmadılar. Şimdi aramıza yeni mağdurlar olarak taşeron şirketleri de aldınız. Gazetelere ve televizyonlara çıkıp, şu şirketi kara geçirip anlatıyorsunuz ya çıkın beceremedik diye bunu da anlatın. Sayenizde elindeki avucundaki, başını sokacak bir ev almak için ortaya döken bizler, sırf siz işinizi düzgün yapamadınız diye bu gayemizden gittikçe uzaklaşıyoruz” dedi.

TMSF'den Dumankaya açıklaması!

Esenyurt konut mağdurları dikkat!

Konut mağdurları İBB önünde eylem yaptı!


Geri Dön