28 / 04 / 2024

Dündar Yetişener: Güvenli yapı belgesiyle finansman desteği artar!

Dündar Yetişener: Güvenli yapı belgesiyle finansman desteği artar!

Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener Ulusal Bina Yönetmeliğine ihtiyaç olduğunu dile getirerek, "Bununla birlikte, binanın tasarım ve yapımını ilgilendiren tüm yönetmelikleri bünyesinde toplayan Ulusal Bina Yönetmeliği hazırlanmalı" dedi.




Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), bu yıl beşincisini düzenleyeceği Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi için "Güvenli Yapılar Yol Haritası-1" raporunu hazırladı. Yapılann doğru şekilde denetlendiğini ve güvenli olduğunu kanıtlayacak bir belgenin bulunmadığına dikkat çekilen raporda, Güvenli Bina Belgesi'nin, kamu-özel sektör tüm binalan için zorunlu hale getirilmesi öneriliyor. 


Belgenin kapsamının Güvenli ve Sürdürülebilir Bina Belgesi olması halinde, kentsel dönüşümde yenilenecek ya da yeni yapılacak binalann, ulusal ve uluslararası finans kuruluşlar tarafından daha fazla destekleneceği belirtiliyor. Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener Ulusal Bina Yönetmeliğine ihtiyaç olduğunu dile getirerek, "Bununla birlikte, binanın tasarım ve yapımını ilgilendiren tüm yönetmelikleri bünyesinde toplayan Ulusal Bina Yönetmeliği hazırlanmalı" dedi. 


2023'TE 100 MİLYAR DOLAR 

2012 yılında 21,2 milyar dolar ile Türkiye'nin ihracat lideri olan inşaat malzemesi sektörünün dünya ihracat sıralamasında 5'inciliğe yükseldiğini hatırlatan Yetişener, Türkiye İMSAD'ın 2023 yılı hedefinin ise inşaat malzemeleri ihracatmda 100 milyar dolara ulaşmak olduğunu söyledi,


 Yeni Şafak


Geri Dön