10 / 05 / 2024

Dünya Bankası'ndan Türkiye'deki işletmelere 450 milyon dolarlık destek!

Dünya Bankası'ndan Türkiye'deki işletmelere 450 milyon dolarlık destek!

Dünya Bankası, Türkiye’nin güneydoğusunda 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen işletmelere 450 milyon dolarlık destek sağlayacağını duyurdu. İşte detaylar...



Dünya Bankası tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler İyileştirme Projesi"nin amacının söz konusu işletmelerin işlerinin sürekliliğini sağlamak ve sürdürülebilir bir şekilde büyümelerine katkıda bulunmak olduğu kaydedildi.

Projenin Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın garantörlüğünde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)'nca uygulanacağı bilgisinin paylaşıldı.

Açıklamada, "Proje, mikro, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin üzerindeki likidite baskılarını aza indirmeyi, faaliyetlerini yeniden sürdürmelerine ve işçileri yeniden işe alarak ya da depremden etkilenen bölgeyi terk eden işçilerin yerine yenilerini işe alarak istihdamlarını kademeli olarak deprem öncesi seviyelere çıkarmalarına yardımcı olmayı hedeflemekte oldukları ifade edildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, söz konusu işletmelerin Türk ekonomisine üretim, ihracat ve istihdam bakımından önemli katkılar sağlamaktadığına dikkat çekti. 

Depremin sonuçlarının üstesinden gelebilmeleri için dayanıklılıklarının desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Lopez, "Tedarik zincirleri ve istihdamın desteklenmesi yoluyla daha geniş anlamda ekonomi üzerinde olumlu yayılma etkileri yaratacaktır." değerlendirmesini yaptı.

Proje kapsamında uygun işletmelere giderlerini karşılayabilmeleri için geri ödemeli finansman sağlanacak.

Performansa dayalı geri ödemeli finansman, 1 yıllık bir başvuru turu süresince "ilk gelen alır" esasına göre ya da fonlar tamamen kullandırılıncaya kadar kullanıma sunulacak.

Daha kırılgan grupları desteklemek amacıyla, toplam geri ödemeli finansman kaynaklarının yüzde 10'u özel olarak kadınların sahip olduğu ya da yönettiği işletmelere tahsis edilecek.

Öte yandan, Dünya Bankası depremden etkilenen bölgelerde kırsal konutların ve temel kamu hizmetlerinin yeniden tesisine destek sağlamak için Türkiye’ye verilecek 1 milyar dolarlık finansmanı onayladı.

Dünya Bankası onayladı! Deprem bölgesi için 1 milyar dolarlık finansman sağlanacak!

Evleneceklere enflasyon ve kur şoku! Düğün maliyetleri iki katına çıktı! Ortalama düğün fiyatı kaç TL? 

Deprem bölgesinde 850 bin bağımsız birim yapılacak! Bakan Özhaseki son rakamları verdi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön