02 / 05 / 2024

Dünya Barış Anıtı'nda kira krizi çıktı!

Dünya Barış Anıtı'nda kira krizi çıktı!

Bir dönem krize neden olan Dünya Barış Anıtı farklı şekilde bu kez yine gündeme geldi. Milli Emlak, Dünya Barış Anıtı ile Altınyol kenarındaki Havuz Düğün Salonu nedeniyle Bayraklı Belediyesi’ne 440 bin liralık fatura çıkarttı.



Bayraklı Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında bir dönem krize neden olan Dünya Barış Anıtı farklı şekilde bu kez yine gündeme geldi. Arazisi Milli Emlak Müdürlüğü tarafından tahsis edilen ve kullanımı Bayraklı Belediyesi’nde bulunan anıt, bu kez de gelirleri yüzünden şok bir kira bedeli ödemek zorunda kaldı.


Gelirleri yüksek çıktı


Bayraklı Belediyesi, arazisi Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait Barış Anıtı ve Altınyol’un kenarında bulunan Havuz Düğün Salonu başta olmak üzere kendisine ait diğer sosyal tesislerin tamamını şirketi olmadığı için Bayraklı Belediyesi Spor Kulübü Derneği’ne kiraladı. Tesisler, spor kulübünün çatısı altında çalışmalarını sürdürürken Milli Emlak müfettişleri tesislerde inceleme yaptı. Ardından tesislerin sosyal amaçtan çok ticari işletme gibi faaliyet gösterdiğini, gelirlerinin yüksek olduğunu belirledi.


Yapılan araştırma ve incelemenin ardından kurum, belediyeye ‘burada ticari faaliyet var’ diyerek Dünya Barış Anıtı ve Havuz Düğün Salonu için ecrimisil bedeli tespit etti. Günde yüzlerce kişinin yemek yediği, gelirleri, çalışanları ve sistemi kurulu olan Dünya Barış Anıtı ve tesisleri için yıllık 270 bin, Havuz Düğün Salonu için ise yıllık 170 bin TL fatura çıkartıldı. Bu miktar da aylara bölünerek belediyeden talep edildi.


Karabağ’ı çok kızdırdı


Milli Emlak’tan çıkartılan fatura üzerine Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Emlak İstimlâk Müdürü Abidin Çelebi’den kirayı ödemesini istedi. Çelebi, parayı belediye kasasından ödeyemeyeceklerini, tesislerin tamamının Spor Kulübü’ne tahsis edildiğini söyledi. İddialara göre Karabağ, faturanın belediye tarafından ödenmesinde ısrarcı oldu.


Başkan müdürü görevden aldı


Müdür Çelebi’nin talimatı dinlememesi ve işlem yapmayacağını açıklaması üzerine Karabağ, “İstifa et. Yazını da hemen yaz” uyarısında bulundu. Çelebinin, “Ben istifa etmem. Görevimi yapıyorum. Tesislerin ecrimisilini belediye ödeyemez. Siz görevden alın” dedi. Bunun üzerine Karabağ jet hızıyla Çelebi’yi görevden alarak düz memur yaptı.


İzmir Milliyet


Geri Dön