27 / 05 / 2024

Dünya devi şirketlerde işten çıkarma kabusu! Philips’ten de açıklama geldi!

Dünya devi şirketlerde işten çıkarma kabusu! Philips’ten de açıklama geldi!

Dünyanın dev teknoloji şirketlerinde 2023’ün ilk günlerinden itibaren başlayan işten çıkarmaların son halkası Philips oldu. Bazı şirketler sınırlı sayıda, bazı şirketler binlere varan kişinin işine son verirken Philips de, tam 6.000 çalışanını işten çıkarıyor.



Dünya ekonomisinde resesyon beklentisinin de büyürken, Philips, 6 bin çalışanının işine, ürün geri çağırmalarından kaynaklı yaşanan kayıp gerekçesiyle son vereceğini açıkladı.

Şirket, solunum cihazlarının geri çağrılmasından sonraki süreçte kayıplarını telafi amacıyla bu işten çıkarmayı gerçekleştirdiğini bildirdi.

Dünya devi şirketlerde işten çıkarma kabusu! Philips’ten de açıklama geldi!

Şirket, bu işten çıkarma ile  toplam çalışan sayısının yüzde 8’e varan bölümüyle yollarını ayırmış olacak. Tıbbi ekipman üreticisi şirketin, tıbbi cihazlarında meydana gelen yüksek maliyetli geri çağırma operasyonunun ardından maliyeti düşürmeyi amaçladığı belirtiliyor.

ŞİRKET CEO’SUNDAN İLGİNÇ AÇIKLAMA

2022 yılında 4 bin kişilik işten çıkarma operasyonunun ardından Philips’in bu yeni adımının nasıl tepkiler alacağı merak ediliyor.

İşten çıkarma haberi Philips CEO’su Roy Jakobs’tan geldi. Jacobs, "Uygulamamızı daha iyiye götürmek ve performansımızı acil şekilde hızlandırmak için kararlı adımlar atıyoruz. Bu attığımız adım ilerleyen bir iyileştirme yolculuğu" yorumunu yaptı.

EYT’yi kıl payı kaçıranlara müjde! 2000 yılı sonrasına erken emeklilik gelebilir!

Otomobil alacaklar müjde! Fiyatların düşmesini sağlayacak haber geldi!

Kredi başvurusu yapacakların dikkatine… Düşük kredi notu nasıl yükseltilir?  

Teknoloji devi Xiaomi’de istifa depremi!  Küresel Başkan Yardımcısı ayrıldığını duyurdu!

3-5 kuruş için evinizden olmayın! Tapuda bunu yapmanın cezası ağır!

Sakın kaçırmayın! Yarın MTV taksit ödemesi için son gün!  MTV ödenmezse cezası kaç TL?

 


Geri Dön