06 / 05 / 2024

Otomobil alacaklar müjde! Fiyatların düşmesini sağlayacak haber geldi!

Otomobil alacaklar müjde! Fiyatların düşmesini sağlayacak haber geldi!

Otomobil sektöründe hem sıfır araçta hem de ikinci elde yaşanan tedarik sıkıntısı fiyatları da olumsuz yönde etkiliyor.  Bu konuda bir miktar rahatlama sağlayacak haber ise Çin’den geldi. Sıfır araçta yaşanan tedarik sorununa karşı Çin’den binlerce sıfır araç yola çıkarıldı.



 

Türkiye’de otomobil almak isteyenler yılın ilk günlerinden bu yana bayilerde araç bulmakta sorun yaşıyor. Tedarik sorununa bir miktar da olsa ilaç olacak bir gelişme yaşandı.

Çin’den hareket eden 4 bine yakın otomobil, Shangai Limanı’ndan Türkiye’ye gelmek üzere yola çıktı.  

Tedarik sıkıntısı pandemi döneminde en fazla otomobil sektörünü vurdu.  Bu süreçte üretimden gelen sorunlar geride bırakılırken, lojistik konular ve tedarikte yaşanan sorunlar sektörü sıkıntıya soktu.

Gemilerdeki alan bulma sorunu Uzak Doğu'dan getirilen otomobillerde belirleyici olurken, Avrupa üretimi otomobiller ise tır şoförü bulunmasında yaşanan sıkıntı nedeniyle fabrikalardan zamanında çıkış yapamıyor.

Otomobil alacaklar müjde! Fiyatların düşmesini sağlayacak haber geldi!

Karar Gazetesi haberine göre, özellikle yılın ilk günlerinden beri gelen yoğun araç talebi nedeniyle, otomobil firmaları ise ek maliyeti göze alarak araçları farklı yollar kullanarak getirme yoluna gidiyor.

UZAK DOĞU’DAN GELEN ARAÇLAR GEMİLERDE YER BULAMIYOR

Özellikle Uzak Doğu'dan getirilecek araçlar için gemilerde yer bulunamazken,  bazı şirketler ise daha fazla navlun ödemeyi göze alarak konteyner gemisiyle taşıma yapma yoluna gitti.


Geri Dön