27 / 04 / 2024

Dünya ekonomisi için endişelendiren 2023 uyarısı!

Dünya ekonomisi için endişelendiren 2023 uyarısı!

​​​​​​​Piyasalar 2022 yılını geride bırakmaya hazırlanıyor. 2023 için dünya ekonomisini nasıl bir tablonun beklediği iste merak konusu. Araştırmalar, küresel ekonomi için karamsar tahminleri gözler önüne serdi.




2022 yılını çalkantılarla geride bırakmaya hazırlanan dünya ekonomisini 2023 yılında da zorlu bir süreç bekliyor. Araştırmalar, dünya ekonomisinin 2023 yılında ciddi bir resesyon tehdidi ile karşı karşıya kalabileceğini gösteriyor. 2022 yılında ciddi bir tehdit olan enflasyonun 2023'te de önemli bir tehdit olmaya devam edeceği tahmin ediliyor. Enflasyonun yeni yılda da yüksek olması haliyle faiz oranlarını da etkileyecek. Böylelikle yüksek faiz oranları dünyadaki birçok ülke ekonomisine zarar verebilir.

YENİ YIL İÇİN “DURGUNLUK” UYARISI

İngiltere merkezli dünyanın önemli küresel danışmanlık şirketleri arasında yer alan Ekonomi ve İş Araştırmaları Merkezi (CEBR)  dünyanın yeni yılda da bir durgunluk riskiyle karşı karşıya kalabileceğini ortaya koydu. Dünyanın birçok ülkesi enflasyonla mücadele nedeniyle dikkat çeken borçlanma maliyetlerine sahip. Bu durum birçok ülkenin ekonomisinin daralmasına ve yeni krizlerin kapıda olduğuna işaret ediyor.

CEBR, araştırmasında Dünya Ekonomik Ligi Tablosunda, yıllık küresel ekonominin bu yıl ilk kez 100 trilyon doları aştığına dikkat çekti. Şirket, siyasetçilerin ve hükümetlerin enflasyonla mücadele için yeni yılda frene basmasının kaçınılmaz olduğunu açıkladı.

IMF’DE UYARMIŞTI

Şirketin tahminleri Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından duyurulan son tahminlerden de daha kötü. IMF, 2022 Ekim’inde dünya ülkelerinin üçte birinden daha fazlasının küçüleceği yönünde tahminini duyurmuştu. 2023 yılını küresel durgunluk yılı olarak açıklayan IMF, küresel büyümenin yüzde iki bandından daha az olmasının da ihtimaller arasında olduğunu kaydetmişti.

Dünya ekonomisi için endişelendiren 2023 uyarısı!

BİR BÜYÜME GÖRÜNÜMÜ

Dikkat çeken raporda şöyle denildi:

“Enflasyonla mücadele henüz kazanılmış değil. Ekonomik maliyetlere rağmen merkez bankalarının 2023’te de silahlarına sarılmasını bekliyoruz. Enflasyonu düşürmenin maliyeti, önümüzdeki birkaç yıl için daha zayıf bir büyüme görünümüdür.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön