10 / 05 / 2024

Dünya ekonomisi için endişelendiren 2023 uyarısı!

Dünya ekonomisi için endişelendiren 2023 uyarısı!

​​​​​​​Piyasalar 2022 yılını geride bırakmaya hazırlanıyor. 2023 için dünya ekonomisini nasıl bir tablonun beklediği iste merak konusu. Araştırmalar, küresel ekonomi için karamsar tahminleri gözler önüne serdi.



Tahminleriyle piyasaları sarsan CEBR’in Direktörü Kay Daniel Neufeld, “Yüksek enflasyona yanıt olarak gerçekleştirilen faiz artışların bir sonucu olarak dünya ekonomisinin gelecek yıl durgunlukla karşı karşıya kalması muhtemeldir.” şeklinde konuştu.

Dünya ekonomisi için endişelendiren 2023 uyarısı!

Söz konusu raporda Çin’in ekonomisine dair de çeşitli tahminler yürütüldü. Batı ülkeleri ile Çin arasında devam eden ticaret savaşı ile Kovid-19 sıfır politikasının Çin ekonomisini ciddi oranda yavaşlattığına vurgu yapıldı. CEBR, Çin’in 2036 yılına kadar dünyanın en büyük ekonomisi olacağını ve ABD’yi geçeceğini belirtti. Önceki tahminde 2030 olarak belirtilen raporda bu rakam pandemiyle birlikte daha da ileri bir tarihe çekilmiş oldu. Ancak Çin’in sıfır Kovid-19 politikası ve batı ile artan ekonomik gerilimleri ülke büyümesini yavaşlatmaya devam ediyor.

Raporda ayrıca Hindistan’ın 2032 yılında dünyanın üçüncü büyük ekonomisi olacağına da yer verildi. Ayrıca Birleşik Krallık’ın da on beş yıl içinde dünyanın en büyük altıncı ekonomisi, yine Avrupa ülkesi Fransa’nın ise yedinci büyük ekonomisi olacağı rapora yansıyan başka tahminler.

Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı! Elinde 1 euro bile olanlar acilen baksın! Euro böyle olacak!

2023'te borsada yükseliş sürecek mi? Yatırımcı hangi parametrelere bakacak?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön