28 / 07 / 2024

Dünyaca ünlü şirketten dev işten çıkarma!

Dünyaca ünlü şirketten dev işten çıkarma!

İsveçli telekom grubu Ericsson, dünya çapında 8 bin 500 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. İşte tüm detaylar...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


İcra Kurulu Başkanı Borje Ekholm notta, "Personel sayısındaki azalmaların yönetilme şekli, yerel ülke uygulamalarına bağlı olarak farklılık gösterecektir. Birkaç ülkede personel sayısındaki azalmalar bu hafta çoktan açıklandı" ifadelerini kullandı.

Dünya çapında 105 binden fazla kişiyi istihdam eden şirket, İsveç'te yaklaşık bin 400 kişiyi işten çıkarmayı planladığını açıkladı.

Ericsson hangi coğrafyanın en çok etkileneceğini açıklamasa da, analistler Kuzey Amerika'nın muhtemelen daha çok etkileneceğini ve Hindistan gibi büyüyen pazarların en az etkileneceğini tahmin etmişlerdi.

Ericsson CFO'su Carl Mellander daha önce Reuters'e maliyet kesintilerinin danışmanları, gayrimenkulleri ve çalışan sayısını azaltmayı içereceğini söylemişti.

Şirketin diğer İskandinav rakibi Nokia NOKIA.HE, çalışanları işten çıkarma planı açıklamadı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön