06 / 05 / 2024

Dünyanın en fütürist havaalanı gelecek ay açılıyor!

Dünyanın en fütürist havaalanı gelecek ay açılıyor!

Çin’in Shenzhen Bao Uluslararası Havaalanı, gelecek ay yeni terminalini hizmete sokacak. Beş yıl süren inşaatın ardından hizmete girecek olan 3 nolu Terminal, fütürist görünümüyle alışık olduğumuz havaalanlarından son derece farklı...




Çin’in Shenzhen Bao Uluslararası Havaalanı, gelecek ay yeni terminalini hizmete sokacak. 


Beş yıl süren inşaatın ardından hizmete girecek olan 3 nolu Terminal, fütürist görünümüyle alışık olduğumuz havaalanlarından son derece farklı. 


Yıllık yolcu kapasitesi 45 milyon olacak terminal, düşük enerjili sistemler kullanılan yapı malzemesiyle çevre dostu bir tasarıma sahip. 1 km uzunluğundaki tesis, toplam 459 bin metrekarelik alana yayılmış durumda 


Metal ve camdan yapılan balpeteklerinin donattığı terminal, doğal ışığın her yerde süzülmesini sağlayan mimarisiyle dikkat çekiyor. Işığı yansıtan yüzey, tavanla birlikte sürekli aydınlık olan bir iç ortam yaratıyor. 


Bilgi panolarının ve havalandırma sistemlerinin ağaca benzeyen heykelleri andırdığı terminal, katedrallere özgü dev sütunlarla donatılmış. 


Mimar olan Massimiliano ve Doriana Fuksas çiftinin imzasını taşıyan terminal, iniş ve kalkış kapıları için de yolcuları rahatlatacak çizgiler düşünmüş. 


İnşaatında binlerce işçinin çalıştığı yeni terminal, Çin'in dünyaya açılan en yeni ve 'fütürist' kapısı olacak. 


Time Türk


Geri Dön