15 / 05 / 2024

çin havalimanı

çin havalimanı

Çin göçmen kuşlar için çok özel bir havaalanı inşa edecek. Lingang kuş cennetinden ilk görseller belirlendi.

Çin'de özel havayolu şirketinden dev uçak anlaşması!

Şinua ajansının haberine göre, Çin'de yeni kurulan havayolu şirketi Boeing'ten 50 uçak alacak. Çin'de özel bir havayolu şirketi Boeing ile yaptığı anlaşmaya göre 50 uçak alacak.

Dünyanın en fütürist havaalanı gelecek ay açılıyor!

Çin’in Shenzhen Bao Uluslararası Havaalanı, gelecek ay yeni terminalini hizmete sokacak. Beş yıl süren inşaatın ardından hizmete girecek olan 3 nolu Terminal, fütürist görünümüyle alışık olduğumuz havaalanlarından son derece farklı...

Çin, havalimanı yatırımlarında hızlandı!

Merkez Çin eyaleti Sichuan'ın başkenti Chengdu, Shangai ve Beijing’den sonra iki adet uluslararası havalimanı bulunan kentler arasına dahil oldu. Mart ayı sonunda inşaatında sona gelinen Chengdu'nun Tianfu havalimanı 28 Haziran tarihinde hizmete sunuldu.

3. havalimanı için kredi anlaşmaları ne zaman imzalanacak?

Önceki gün asrın projesinin açılışına şahitlik ettik. Anadolu'nun suyu denizin altından borularla KKTC'ye ulaştı. Bugün tüm 'olmaz'cılara inat 3. havalimanı için kredi anlaşmalarının imzası atılacak

3. havalimanı için enerji altyapısı nasıl sağlanacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, 3. havalimanı için enerji altyapısı ile ilgili, "Havalimanına enerji temin edecek Taşoluk Tali Merkezi'nin 2017 sonuna kadar tamamlanmasını öngörüyoruz.

Üçüncü havalimanının enerjisi için 42 milyon lira ayrıldı!

Üçüncü Havalimanına enerji temin edecek Taşoluk Tali Merkezi'nin 2017 sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun, " Bu yatırım için 42 milyon lira bütçe ayrıldı" dedi.

3. Havalimanı için 42 milyon TL'lik enerji yatırımı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun: "(Üçüncü) Havalimanına enerji temin edecek Taşoluk Tali Merkezinin 2017 sonuna kadar tamamlanmasını öngörüyoruz. Bu yatırım için 42 milyon lira bütçe ayrıldı" dedi.

3. Havalimanı için 4.5 milyar euroluk kredi anlaşmasına imza atılacak!

Dünyanın en büyük havacılık merkezi projelerinden biri olarak kabul gören İstanbul 3'üncü Havalimanı için İGA Havalimanı İşletmesi, 6 banka ile 4.5 milyar euroluk kredi anlaşmasına imza atacak.

Almanya'dan 3. Havalimanı için kredi istendi!

Hükümet, 3. Havalimanı projesinin finansmanı için Alman bankalarının kapısını çaldı. Taraf gazetesinin haberine göre Almanlar, projenin finansmanı için yapılan görüşmelerde, "çevre" ile ilgili çekincelerini sıraladı.

3. havalimanı 2018'in ilk çeyreğinde açılacak!

Limak Holding Başkanı Özdemir “İstanbul 3. havalimanı projesi için 4.5 milyar Euro’luk finansman paketini 19 Ekim’de imzalamayı planlıyoruz. Finansmanda Finansbank, Garanti ve Denizbank ile Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank yer alıyor” dedi.

Üçüncü havalimanı inşaatı ne durumda?

Nihat Özdemir, İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanının ilk etap yatırımı için gereken finansmanın bu ay içinde sonlandırılacağını söyledi. Özdemir, 2018'in ilk çeyreğinde üçüncü havalimanına uçakları indirip kaldırmaya başlayacaklarını açıkladı.

Çukurova Bölgesel Havalimanı için yeni ihale yapılacak!

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Mersin milletvekili adayı Lütfi Elvan, Çukurova Bölgesel Havalimanı için yeni bir modelle ihaleye çıkılacağını bildirdi.

3. havalimanına martı operasyonu!

İstanbul’a yapılacak yeni havalimanının yanındaki büyük çöp toplama ve geri dönüşüm alanının bölgeden kaldırılması için havalimanı yönetimi ve belediye arasında görüşmeler hızlandı. İşte çalışmanın ayrıntıları...

3. havalimanı için denize dolgu mu yapılıyor?

3. Havalimanı için hazırlanan Nihai Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporunda ‘denize dolgu yapılmayacak’ dese de, 11 bin metreküp kum kapasitesi olan James Cook adlı dolgu gemisi sahilde mekik dokuyor.

Berlin Havalimanı'nın inşaatı durduruldu!

Almanya’nın yıllardan beri çaba gösterdiği Berlin havalimanı projesi suya düştü. Maliyeti beş misline çıkaran finansman hatalarından sonra, mühendislik hesaplarında da büyük yanlışlıklar ortaya çıkınca inşaat durduruldu...

çin havalimanı Haberi

çin havalimanı

Göçmen kuşların ana güzergahı üzerinde yer alan Çin, sadece kuşlara özel bir havaalanı planlıyor. Peki nasıl bir şey olacak? İşte Lingang kuş cennetinden ilk taslaklar:


Yeni koruma alanı Çin’in Tientsin kentinde olacak. Liman kenti tam olarak Doğu Asya - Okyanusya göç yolu üzerinde. Bu güzergahta her yıl 50 milyondan fazla göçmen kuş yol alıyor.



Az beton, çok yeşillik

61 hektarı bulan bol yeşil alan. Bir havaalanı için alışılmadık olabilir ancak projenin amacına son derece uygun. Biraz hayal gücüyle kuşlar için planlanmış iniş - kalkış pistleri bile seçilebilir. Burada mola vermek onlara heralde iyi gelecektir.



Güçlerini yeniden toplayacaklar

Projede ayrıca sığ bir göl, sazlık ve balçık alandan oluşan üç farklı su habitatı planlandı. Ayrıca çok sayıda kuşun barınabileceği 20 hektarlık orman kurulacak.



Terminalde...