28 / 04 / 2024

Dünyanın en iyi restoranı seçilmişti, Noma kepenk kapatıyor! En düşük menünün fiyatı 500 dolar!

Dünyanın en iyi restoranı seçilmişti, Noma kepenk kapatıyor! En düşük menünün fiyatı 500 dolar!

2011 yılında dünyanın en iyi restoranı seçilen Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki 'Noma' adlı restoran 2024 yılının sonunda kepenk kapatmaya hazırlanıyor. Personel ve ürünlerdeki yüksek fiyatlara vurgu yapıldı.



NE OLMUŞTU?

Danimarkanın başkenti Kopenhagdaki bulunan Noma, 2011 yılında dünyanın en iyi 50 restoranı listesinde birinci sıraya yerleşmişti. Birinciliği İspanya’daki El Bulli’den alan Noma, menüsünde sadece Kuzey Avrupa bölgesinden yemekler sunuyor.

Noma ismini de Kuzey Avrupa anlamına gelen Nordic sözcüğü ile yemek anlamına gelen mad sözcüğünün bir araya gelmesinden alıyor.

Ayrıca birinciliği Noma’ya kaptıran 3 Michelin yıldızı sahibi El Bulli de 2011 yılında kepenk kapatmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön