27 / 04 / 2024

SSK, BağKur Emekli Sandığı emeklilerine TBMM'den müjde! En düşük emekli maaşı resmen 7.500 TL oldu! 

SSK, BağKur Emekli Sandığı emeklilerine TBMM'den müjde! En düşük emekli maaşı resmen 7.500 TL oldu! 

TBMM Genel Kurulu, geçici işçilere kadro düzenlemesi, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltilmesi ve bayram ikramiyesinin 2 bin liraya çıkarılması gibi maddeleri içeren teklifi kabul etti.



TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen bir teklif ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda değişiklik yapılacak. Bu değişiklikle birlikte Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda, gelir ve aylık almaya hak kazanan kişilere ödenen bin 100 lira tutarındaki ikramiye, 2 bin liraya çıkarılacak. Ayrıca, yaşlılık, malullük, ölüm aylığı alan emeklilere ve hak sahiplerine ödenen dosya bazında aylık asgari ödeme tutarı 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltilecek.

SSK, BağKur Emekli Sandığı emeklilerine TBMM den müjde! En düşük emekli maaşı resmen 7.500 TL oldu! 

GEÇİCİ İŞÇİ ÇALIŞTIRMA SÜRESİ ARTTIRILIYOR

Yapılan değişiklikle, kurumların ihtiyaçları doğrultusunda geçici işçi çalıştırma süresi artırılmıştır. Artık geçici iş pozisyonlarında çalışanların çalışma süreleri aynı vize dönemi içinde 11 ay 29 güne kadar uzatılabilecektir. Bu sürenin belirlenmesinde ilgili kurumun bağlı olduğu bakanlık yetkili olacaktır.

Geçici iş pozisyonlarında çalıştırılmaya devam edilen işçilerin sürekli işçi kadrolarına veya sözleşmeli personel statüsüne geçişi yapılamadığından, iş sözleşmelerinin sona erdirilmesi zorunluluğu yürürlükten kaldırılmıştır. İdare, kurum ve kuruluşlar tarafından çalıştırılan geçici işçiler, çalıştırıldıkları iş yerlerinde geçirdiği hizmet süresi esas alınarak sürekli işçi kadrolarına geçirilecektir.


Geri Dön