09 / 05 / 2024

SSK, BağKur Emekli Sandığı emeklilerine TBMM'den müjde! En düşük emekli maaşı resmen 7.500 TL oldu! 

SSK, BağKur Emekli Sandığı emeklilerine TBMM'den müjde! En düşük emekli maaşı resmen 7.500 TL oldu! 

TBMM Genel Kurulu, geçici işçilere kadro düzenlemesi, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltilmesi ve bayram ikramiyesinin 2 bin liraya çıkarılması gibi maddeleri içeren teklifi kabul etti.



Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen uzman tabip ve tabip kadro veya pozisyonlarında bulunan personele ilave ödeme yapılacak ve güvenlik korucularının emekli aylığı en düşük 7 bin 500 lira olacaktır.

Muharip gazi aylıkları ile vefatları halinde yakınlarına bağlanan aylıklar ve güvenlik korucularının emekli aylıklarına ilişkin düzenlemeler 1 Nisan 2023'ten geçerli olacaktır. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltilmesi nisan ayı ödeme döneminden itibaren uygulanacaktır. Yüksek yargı mensuplarının özlük haklarına yönelik maddeleri kanunun yayımını takip eden ay başından, kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen uzman tabip ve tabip kadro veya pozisyonlarında bulunan personele yönelik düzenleme ise kanunun yayımını takip eden ayın 1'inde, diğer düzenlemeler ise yayımı tarihinde yürürlüğe girecektir.

SSK, BağKur Emekli Sandığı emeklilerine TBMM den müjde! En düşük emekli maaşı resmen 7.500 TL oldu! 

SGK PERSONELİNE 3 AY FAZLA MESAİ!

Genel Kurul'da kabul edilen yeni bir maddeye göre, EYT'li vatandaşların emeklilik işlemlerinin hızlandırılması amacıyla, 657 sayılı kanuna tabi personel arasından seçilecek kişilere, 1 Nisan 2023 ile 30 Haziran 2023 tarihleri arasında ayda 100 saat çalışma hakkı tanınacak. Bu çalışma ücreti, 2023 merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 10 katını aşmayacak şekilde ödenecektir.

Bu teklifin kabul edilmesinin ardından, Finlandiya Cumhuriyeti'nin NATO'ya katılımına ilişkin protokolün onaylanmasına yönelik bir kanun teklifi görüşülmeye başlandı.

Ayrıca, en düşük emekli aylığı tutarının 7 bin 500 TL'ye yükseltilmesi kararı, bütçeye 120,8 milyar TL'lik bir yük getirecektir. Benzer şekilde, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında iki kez ödenen bayram ikramiyesinin bin 100 TL'den 2 bin TL'ye yükseltilmesinin 2023 bütçesine maliyeti de 24,9 milyar TL olarak belirlenmiştir.

Valilikten son dakika açıklaması! Yarın okullar tatil mi? 31 Mart Cuma Ordu ve Muş'ta okul var mı, tatil mi oldu?
6 adımda küçük dairelerinizi şık ve ferah bir hale getirin!
Ramazana özel çılgın indirimler! 5 litre ayçiçek yağı fiyatını görenler kapıda kuyruk oluşturdu! Fiyatı aniden düştü!

Geri Dön