14 / 05 / 2024

Dünyanın en zengini unvanı yine el değiştirdi!

Dünyanın en zengini unvanı yine el değiştirdi!

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, elektrikli otomobil şirketi Tesla'nın hisselerindeki düşüşten sonra "dünyanın en zengin kişisi" unvanını kaybetti. İşte ayrıntılar...



BBC Türkçe'de yer alan habere göre; dünyanın en zengini artık Fransa merkezli lüks tüketim ürünleri firması LVMH'nin CEO'su Bernard Arnault oldu. 

Forbes'a göre Musk'ın kişisel serveti 178 milar dolar olarak belirlenirken, Arnault'un kişisel serveti 188 milyar dolar olarak açıklandı. 

Bloomberg'e göre ise Musk'ın serveti 168,5 milyar dolarken, Arnault'un kişisel serveti 172,9 milyar dolar olarak açıklandı. 

Dünyanın en zengini unvanı yine el değiştirdi!

Güney Afrika doğumlu iş adamı Musk'ın aylar süren pazarlıklar ve belirsizlikler sonucu Ekim'de Twitter'ı 44 milyar dolara satın alması ve sonrasında yaşananlar uluslararası basında tartışma konusu olmayı sürdürüyor. 

Tesla'nın hisselerinde yaşanan düşüşte, Twitter'ın satın alım sürecinde olanların da etkisinin olabileceğine dikkat çekiliyor. 

Yatırım firması Wedbush Securities'ten Dan Ives, konu ile ilgili olarak "Twitter anlaşması çevresinde dönen sirk, Musk'ın imajını zedeledi ve Tesla'ya da yük oldu. Attığı her tweette çıkıntılık derecesi artan Musk sokağın gözünde bir süper kahramandan 'zalime' dönüştü" değerlendirmesinde bulundu. 

Dünyanın en zengini unvanı yine el değiştirdi!

Musk, Twitter'ı satın alabilmek için yaklaşık 20 milyar dolarlık Tesla hissesinin satışını gerçekleştirmişti. Bu durumunda hisse fiyatlarının düşmesinde etkili olduğu ifade edildi. 

Yatırımcılar, ekonomideki yavaşlama ve artış gösteren borçlanma maliyeti sebebiyle Tesla araçlara olan talebin gerilemesinden endişe de duyuyor. 

Tesla, dünyada toplu üretime geçen ilk elektrikli araç şirketlerinden oldu. Tesla'da, hatalı araçların geri çağırılması ve sürücüsüz araçlarda yaşanan kazalara ilişkin açılan soruşturmalar nedeniyle de kan kaybı yaşandı. 

Dünyanın en zengini unvanı yine el değiştirdi!

Musk ayrıca Haziran ayında gerçekleştirdiği bir açıklamasında  Almanya'nın başkenti Berlin'de ve ABD'nin Texas eyaletinin başkenti Austin'de kurulan yeni fabrikalarının, Çin'deki pil sıkıntıları ve tedarik zincirindeki aksamalar sebebiyle milyarlarca dolar zarar ettiğine dikkat çekmişti. 

2019 yılında 15-20 dolar bandında olan Tesla hisseleri, 2020 yılını 235 dolara yükselerek tamamlamıştı. Tesla hisseleri 5 Kasım 2021 tarihinde 407 dolara ulaşarak zirveyi gördü. Hisseler 13 Aralık itibarıyla 160 dolar seviyesinde bulunuyor. 

Sahibinin 5 yıla kadar hapsi istenmişti: Tiny House kararı mahkemeden döndü!

Memurlar dikkat! Memur maaşları yeni yılda kaç liraya yükselecek? Şimdi tek tek hesaplanan bu rakamlara bakın!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Kira gelirinde buna dikkat! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön