09 / 05 / 2024

Dünyanın en zenginleri açıklandı! Bu yıl bir ilk yaşandı! İşte tam liste

Dünyanın en zenginleri açıklandı! Bu yıl bir ilk yaşandı! İşte tam liste

Dünyanın en zenginleri listesinde bu yıl bir ilk yaşandı. Birkaç sene öncesine kadar ismi Hindistan dışında bilinmeyen Gautam Adani iki senede servetine servet katarak, ABD’li zenginleri solladı. İşte detaylar…



DÜNYANIN EN ZENGİNLERİ LİSTESİNDE İLK

Dünyanın en zengin insanları listesinin ilk sırasında 251, 4 milyar dolar olan serveti ile Elon Musk bulunmakta. Listenin ikinci sırasında ise 153, 4 milyar dolarlık serveti ile e-ticaret ve bilişim devi Amazon kurumunun patronu Jeff Bezos var. Bir diğer Hint milyarder olan Mukesh Ambani 91, 9 milyar dolarlık serveti ile en zenginler listesinde 11. Sıradan giriyor. En zenginler listesinin zirvesindeki isim olan Tesla CEO'su Elon Musk'ın serveti senenin başından bu güne 18, 9 milyar dolar azalırken, Amazon kurucusu Jeff Bezos'un servetindeki düşüş ise 39 milyar dolar olarak kaydedildi.

SERVETİNİ İKİ SENEDE ELDE ETTİ

1980’li yılların sonlarında üniversiteyi terk ederek bir tarım - ticaret firması ile yola çıkan Adani'nin sahip olduğu servetinin büyük bölümü son iki senede elde edildi. Bloomberg milyarderler endeksi açıklamalarına göre de Adani'nin serveti, 16 Mart 2020 tarihinde 5, 8 milyar dolar seviyesinde idi. 2 Şubat 2021'de 35, 9 milyar dolara kadar çıkan bu rakam, 7 Şubat 2022 itibarı ile 88, 5 milyar dolara çıktı. Adani'nin nisan ayında 100 milyar doları aşmış olan serveti onun Elon Musk ve Jeff Bezos'un da olmuş olduğu seçkinler kulübüne üst sıralardan girmesini sebep oldu. Bu şekilde Adani'nin serveti, iki senede 20 katın üzerine çıktı. Kömür üretimi ve ticareti ile liman işletmeciliği ile tanınmış olan Adani, son senelerde yenilenebilir enerji ve medya yatırımları ile de adından söz ettiriyor.

Dünyanın en zenginleri açıklandı! Bu yıl bir ilk yaşandı! İşte tam liste

İkinci el alışverişinde büyük dolandırıcılık! Online alışverişte bu hileye dikkat edin!

Dünya devi Bloomberg Türkiye ekonomisi analizi yaptı! Yüksek enflasyona rağmen…

Türkiye ikinci çeyrekte 7,6 büyürken ekonomistler büyüme verilerini tek tek değerlendirdi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön