27 / 04 / 2024

Dünyanın en zenginleri açıklandı! Bu yıl bir ilk yaşandı! İşte tam liste

Dünyanın en zenginleri açıklandı! Bu yıl bir ilk yaşandı! İşte tam liste

Dünyanın en zenginleri listesinde bu yıl bir ilk yaşandı. Birkaç sene öncesine kadar ismi Hindistan dışında bilinmeyen Gautam Adani iki senede servetine servet katarak, ABD’li zenginleri solladı. İşte detaylar…



Birkaç sene öncesinde adını, Hindistan dışında çok duyanın olmadığı Gautam Adani servetini 60, 9 milyar dolar yükselterek dünyanın en zenginleri listesinde üçüncü sıraya yükseldi. Hindistanlı patron Gautam Adani, listede birbirinden zengin geride bıraktı.  Microsoft'un patronu Bill Gates ve borsa efsanesi Warren Buffet gibi ABD'li milyarderleri geçen Adani, Bloomberg milyarderler endeksine girmiş olan ilk Asyalı olmayı da başardı.  Adani'nin kurucusu olmuş olduğu Adani Grubu'nun petrokimya, havacılık, savunma ve veri merkezleri dahil birçok sektörde de yatırımları bulunmakta.

HİNTLİ PATRON İLK ÜÇE GİRDİ

Servetini 137, 4 milyar dolaraçıkaran 60 yaşındaki Hint milyarder Guatam Adani, Fransa ve Avrupa'nın en zengin ismi olan Bernard Arnault'u geçerek ilk üçe girmiş oldu. Bu şekilde ilk kez bir Asyalı, dünyanın en zenginlerini listesinde ilk üçe girmiş oldu.

Dünyanın en zenginleri açıklandı! Bu yıl bir ilk yaşandı! İşte tam liste


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön