05 / 05 / 2024

Dünyanın iki numarası değişti: serveti 146 milyar dolar!

Dünyanın iki numarası değişti: serveti 146 milyar dolar!

Hint milyarder ve iş insanı Gautam Adani Amazon’un kurucusunu geçerek dünyanın en zengin ikinci kişisi oldu.



EN ZENGİN ASYALI İŞ İNSANI

Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde yıla 14. sıradan başlayan ve zenginler listesini hızla tırmanan Adani’nin kurucusu olduğu Amiral gemisi Adani Enterprises Ltd. hisseleri bu hafta rekor seviyeye yükseldi. Diğer yandan, Adani Group’un bünyesinde olan şirketler 2020'den bu yana yüzde 1000'den fazla büyüdü.

2022 Şubat ayında en zengin Asyalı iş insanı olan Hint milyarder Mukesh Ambani'yi geride bırakmayı başaran Adani, son iki ayda Bill Gates ve Fransız Bernard Arnault'u da tahtından etti. Son gelişmeyle, ABD'li teknoloji girişimcilerinin servet endeksinin en üst sırasında ilk kez bir Asyalı iş insanı öne çıktı.

Adani Group’ın kurucusu olduğu Adani Grubu'un petrokimya, havacılık, savunma ve veri merkezleri de dahil birçok sektörde yatırımları bulunmaktadır. Adani Group son zamanlarda, Suudi petrol devi Aramco'da ortaklık girişimi de dahil olmak üzere inşaat, çelik gibi pek çok alanda işlerini sürdürmektedir.

Editörün notu: Bu haber 02:00 saatinde yazılmış olup, güncel dolar kuru 18,26 TL'dir. Euro kuru 18,29 TL, altının gramı ise 983,40 TL'dir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön