30 / 06 / 2024

Durduğu yerde yıkılan binalar İstanbul depreminin fragmanı! Bir an önce harekete geçilmeli!

Durduğu yerde yıkılan binalar İstanbul depreminin fragmanı! Bir an önce harekete geçilmeli!

CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, durduğu yerde yıkılan binaların İstanbul depreminin fragmanı olduğuna dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...



Geçtiğimiz günlerde Küçükçekmece’de yaşanan bina çökmesi, megakent İstanbul'un deprem gerçeğini bir kez daha gündeme taşıdı. CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, yaşanan olayı bir fragman şeklinde nitelendirdi. 

Gamze Akkuş İlgezdi, konuya ilişkin açıklamasında "Küçükçekmece’deki bu elim olay, sadece bir fragman. Tüm ülkeye etki edecek büyük İstanbul depremi gerçeği ile karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı. 

Durduğu yerde yıkılan binalar İstanbul depreminin fragmanı! Bir an önce harekete geçilmeli!

Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, İstanbul'da 2030 senesine kadar 7 ve üzeri büyüklükte bir depremin olma olasılığının yüzde 64 olduğua dikkat çekti ve uzmanların uyardığını söyledi. 

İlgezdi, "6 Şubat depreminin yaraları henüz sarılmamışken, her an meydana gelebilecek  ve tüm ülkeyi etkileyecek bir felaketle burun burunayız" diye konuştu. 

Dr. Akkuş İlgezdi, deprem olmadan bile yıkılma tehlikesi taşıyan binaların  olduğunu da işaret etti ve 2-3 bin binanın bu durumda olduğunu söyledi. "Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası vatandaşlar binalarıyla ilgili tarama testleri yaptırdı ve sonuçlar tüyler ürpertici. İncelenen 35 bin binadan, 7 bin 378'i ağır hasarlı, 10 bin 1'i yüksek riskli yapı olarak belirlendi" diye konuşan İlgezdi, yıkılma tehlikesi olan konut sayısının 1.3 milyon olduğuna, deniz kumundan yapılmış, yapım aşamasında denetimden geçmemiş ve adeta kibrit çöpünden yapılmış evlerin olduğuna dikkat çekti. 

Durduğu yerde yıkılan binalar İstanbul depreminin fragmanı! Bir an önce harekete geçilmeli!

CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, "İstanbul depreme hazır değil. Ülke olarak depreme hazır değiliz, deprem bilincimiz yok ve deprem sonrası uygulanacak bir programımız da mevcut değil" açıklamasında bulundu. 

İstanbul'daki 600 bin riskli yapı stokunun yüzde doksanının yıllardır yenilenmediğinin altını çizen Dr. Akkuş İlgezdi, "Güçlendirilmesi gereken binalar ekonomik şartlar sebebiyle güçlendirilemiyor, insanlarımız karnını zor doyuruyor ancak iktidarın gözü ve kulağı kapalı" dedi. 

İstanbul’da 2001 yılında 512 olarak belirlenen acil çıkış yollarının çoğunun otopark şeklinde kullanıldığına da değinen İlgezdi, doğaya karşı betonlaşmanın bedelini canları kaybederek ödememek için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini belirtti. 

Dr. Akkuş İlgezdi, binaların denetimi ve güçlendirilmesi konusunda yetkilileri ve halkı bilinçlenmeye davet ederek, "Konutlarımızı güvenli hale getirmek için gecikmeden harekete geçmeliyiz" ifadelerini kullandı. 

Kapalıçarşı altın fiyatları: Çeyrek altın, tam altın, gremse altın, Ata lira kaç TL? 6 Haziran altın fiyatları!

SGK uzmanı Özgür Erdursun açıkladı: Emekli maaşının düşük olmasının 2 nedeni

Dul ve yetim maaşı alanlara tam bu kadar ikramiye verilecek! Şimdi açıklanan rakamlara bakın!


Geri Dön