30 / 04 / 2024

Durmuş Döven​ kimdir?

Durmuş Döven​ kimdir?

Reysaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven​ kimdir? Durmuş Döven​ daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Durmuş Döven'in biyografisi...



Durmuş Döven​ kimdir?
18 Nisan 1961 tarihinde Ankara’da doğan Durmuş Döven​, ilk ve ortaokuldan sonra ticaret lisesinde öğrenimine devam etti. Döven, liseden mezun olunca, önce Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümü’nü ardından Anadolu Üniversitesi İş İdaresi Bölümü’nü tamamladı. Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi üzerine de Yüksek Lisans yapan Durmuş Döven’in, okumak ve öğrenmek en büyük emellerinden birisi. Halen üniversitelerde ders veriyor, konferanslara katılıyor.

Durmuş Döven, ticaret hayatına 1978 yılında küçük bir sermaye ile başladı. Henüz 16 – 17 yaşlarında lise ikinci sınıf öğrencisiyken, bugün iş dünyasındaki birçok holding ve önemli şirketin geldiği yer olan Çıkrıkçılar Yokuşu’nda ilk ofisini açtı. Hem çalışıp hem de okuluna devam etti. İlk olarak mefruşat ve dekorasyon üzerine kurduğu şirketi ile ağırlıklı olarak bankaların işlerini yaptı. Ardından bir müşavirlik firması kurdu. O dönemin büyük yabancı firmalarına danışmanlık yapıyordu. Bunun yanı sıra inşaata da adım attı. Ankara’da birçok banka şubesi yaptı. Sadece Ankara’ da değil, Türkiye’nin birçok şehirde inşaatlara devam etti. Durmuş Döven, bir taraftan da yap-sat konut işlerini sürdürdü. Uzun yıllar bu işlerle uğraştı. Ayrıca, çelik konstrüksiyondan fabrika gibi çeşitli sanayi tesisleri inşa etti. Durmuş Döven bir yandan iş hayatı derken diğer yandan da okul hayatına devam ediyordu.

Otomotiv bayiliğinde kendi araçlarını İstanbul’dan Ankara’ya götürmek için başladığı lojistik işini bugün dev bir yapıya dönüştüren Durmuş Döven, Reysaş ile hayata geçirdiği hamleler ile hizmet sektöründe adı sık duyulan bir isim haline geldi. 1978'de başlayan iş hayatına o kadar fazla iş sığdırmış ve başarılı olmuş ki; on parmağında on marifet olan işadamlarından biri oluyor. Günümüze gelindiğinde ise 600 adet özmal tır, kendisine ait 2’si aktif 7 demiryolu istasyonu, 1000 vagon, 1000 tren konteyneri, 38 depo, 19 adet TUV Türk Muayene İstasyonları İşletmesi, 600 adet İstif Makinesi, GES Tesisleri, Türkiye’nin en büyük endüstriyel yem bitki alanları, besi üretim çiftliği, 2 adet Hilton Oteli ve 2 adet Halka Açık Şirketine sahip büyük bir yatırım ve organizasyon şirketi sahibi.

Reysaş Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven aynı zamanda “Türkiye’nin Depocusu” olarak da biliniyor. Önümüzdeki beş yılda 1,2 milyon metrekare olan lojistik depo alanını 1,5 milyon metrekareye yükseltmek gibi de ciddi bir hedef belirlendi. 


Geri Dön