23 / 06 / 2024

Duru Tiyatro'nun Picasso Sahnesi Kadıköy Anadolu Lisesi bahçesinden tahliye edildi!

Duru Tiyatro'nun Picasso Sahnesi Kadıköy Anadolu Lisesi bahçesinden tahliye edildi!

Emre Kınay’a ait, Duru Tiyatro’nun Picasso Sahnesi bugün tahliye edildi. Lise yönetimiyle mahkemelik olan Kınay, bazı medya kuruluşlarında yer alan “Polis Duru Tiyatro’yu Bastı” haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti




Kadıköy Anadolu Lisesi bahçesinde bulunan, tiyatro sanatçısı ve dizi oyuncusu Emre Kınay’a ait, Duru Tiyatro’nun Picasso Sahnesi bugün tahliye edildi. Lise yönetimiyle mahkemelik olan Kınay, bazı medya kuruluşlarında yer alan “Polis Duru Tiyatro’yu Bastı” haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Çok büyük bir nezaket ve çok büyük bir kibarlıkla kendilerine verilen kolluk görevini yerine getirdiler” dedi.


Yaklaşık 7 yıldır faaliyet gösterdikleri, Kadıköy Anadolu Lisesi bahçesinde bulunan tiyatro binasından çıkarılmak istendiklerini ifade eden Kınay, “Okul yönetiminin de emir aldığı bir İl Milli Eğitim Müdürlüğü var. Onunla bağlantılı olarak, burada yer alan 2 sahnemizden biri olan Picasso Sahnesi, tahliyenin ilk ayağı olarak idari ofisimizle birlikte tahliye edildi. Bu arada görevli olarak gelen polis memuru arkadaşlar, son derece üzgün bir şekilde görevlerini yaptılar. Onlarında bir tiyatronun kapanmasıyla ilgili düşünceleri çok açıktı. Bir şey söyleyemezler tabi ki. Asla basında yer aldığı gibi bir şey değil. Çok büyük bir nezaket ve çok büyük bir kibarlıkla, onlar kendilerine verilen kolluk görevini yerine getirdiler. Son derece büyük bir nezaketle. Çok üzüldüm yani “Polisler orada” falan. Yok öyle bir şey” şeklinde konuştu.


Okul yönetimiyle mahkeme süreçlerinin devam ettiğini dile getiren Kınay, “Bu 1'inci kısmıydı. Bizi tamamen buradan tahliye etmek talebindeler. 1'inci hamle yapıldı, 2'inci hamleyi bekliyoruz. Faaliyet gösteremiyoruz” dedi.

Mahkemenin daha sonuçlanmadığını sözlerine ekleyen Kınay, tahliyeyi kendi istekleri ile yapmadıklarını belirterek, “Ne yapayım? Buraya gelen polis memuruna direneyim mi? Polis memuru kaymakamlık eliyle buraya geliyor. “Dava sonuçlanmadı” diyorsun. Yapacak bir şey yok. Bu hukuksuz bir durum. Bunu söylüyoruz ama kime duyurabiliyorum ki sesimi? Sesimi duyuramıyorum. Rica ediyorum, insaniyet namına. Kültür sanat adamlarından, meslek birliklerinden, cumhurbaşkanından bile rica ettim. Dava sonuçlanmadan tahliye gerçekleştirildi. Ne yapayım bilmiyorum” şeklinde konuştu. Bir Türk olarak, yurtdışında bir eski fabrikayı ya da metruk bir binayı tiyatro yapmak istediğinde, ödüllendirileceğini düşündüğünü söyleyen Kınay, “Burada, karlı bir günde, mecburiyetten, hani durum sevimsiz, zabıtalar ve polis nezaretinde, bütün yumuşaklıklarına rağmen, tatsız bir görüntü. Tahliye etmek canımı yakıyor, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak. Çünkü biz burada kötü şeyler yapmadık. Bu tiyatro 7 yılda 20’den fazla ödül aldı. Uluslararası manada da ünvanı olan bir tiyatro. Bugün itibariyle 70 koltuklu bir tiyatro, İstanbul kültür-sanat hayatında yok” şeklinde konuştu.


Hürriyet



Geri Dön