01 / 05 / 2024

Düşen yıldırım, ada sahibi ünlüleri hatırlattı!

Düşen yıldırım, ada sahibi ünlüleri hatırlattı!

Dünyanın en zengin iş adamlarından biri olan Richard Branson'ın Necker Adası'ndaki munteşem villasının yıldırım düşmesi sonucu yanıp kül olması akıllara ada sahibi olan diğer ünlüleri de getirdi



Virgin Havayolları'nın sahibi olan işadamı Richard Branson'ın sahip olduğu Necker Adası... Karayipler'de bulunan bu ada bir kaç gün önce benzerine belki de ancak filmlerde rastlanabilecek bir olaya sahne oldu.

Branson'ın daha önce Lady Diana, Kate Moss gibi ünlüleri ağırladığı, çılgın partielere ev sahipliği yapan bu adanın son konuğu oyuncu Kate Winslet, iki çocuğu ve sevgilisiydi. Branson'ın 90 yaşındaki annesi ve oğlunun da bulunduğu sırada eve yıldırım düştü ve korkunç bir yangın çıktı.

Winslet ve Branson'ın oğlu soğukkanlılıkla evdeki herkesi tahliye ettiler. Ancak evi çıra gibi yanmaktan kurtaramadılar. O sırada eşiyle birlikte adadaki diğer villasında kalan Branson, bu mekanın yanmasına fazla da üzülmedi. Onu üzen şey evde bulunan ve anısı olan fotoğrafların da kül olmasıydı.  Kate Winslet ve Branson'ın oğlu Sam bu olayın ardından kahraman ilan edildi.

Branson dünyanın en zengin idaşamlarından biri olarak tanınıyor.

Kazançları dudak uçuklatan ünlülerin muhteşem malikanelerini, yatlarını ya da uçaklarını biliyorsunuz. Ama bu kadar değil. Aralarından bazılarının özel adaları da var. İşte ada sahibi olan yerli ve yabancı ünlüler.

ADA ONLARA MİRAS KALDI

Ünlü işadamı Mehmet Birgen ve kızkardeşi Esra Bereket, İstanbul kıyılarında bulunan Prens Adaları'nın en küçüğü olan Sedef Adası'nda 30 dönümlük bir araziye sahip. Sedef Adası kardeşlere miras olarak kaldı.Adanın sahiplerinden Mehmet Birgen.


RAHMİ KOÇ'UN ADASI

Bu ada bir zamanlar bir Fransız kadına aitti. Sonra Türkiye'nin ünlü işadamlarından biri satın aldı.Tuzla'nın karşısındaki o ada Rahmi Koç'un ve ünlü işadamının adıyla anılıyor.


DOMUZ ADASI SİMAVİ AİLESİ'NİN

Göcek'teki 12 adadan biri olan Domuz Adası'nı Erol Simavi eşi Belma Simavi'ye armağan etmişti. Ada şimdi Simavi ailesinin davetlerine evsahipliği yapıyor. Adanın sahibi Belma Simavi.


ZORLU'NUN ZEYTİN ADASI

Daha önce Uzan ailesine ait olan Göcek'teki Zeytin adası TMSF'ye geçti. 2005 yılında Zorlu Holding'in sahibi Ahmet Nazif Zorlu adayı 15 Milyon YTL karşılığında satın aldı. Adanın sahibi Ahmet Nazif Zorlu.


BRANDO'NUN ADASI LÜKS TATİL KÖYÜ OLUYOR

Marlon Brando 1965 yılında Gemide İsyan adlı filmin çekimlerinde Fransız Polinezyası'nda bulunan Tetiaroa Adası'na aşık oldu ve orayı satın aldı.Aktörün 2004 yılındaki ölümünden sonra adayı Richard Bailey satın aldı. Bailey, adayı tatil köyüne dönüştürüyor.

Usta aktör Brando, Hollywood'un karmaşık yaşamından kaçarak sık sık bu adaya giderdi. Adada ünlü aktörün anısına Brando adında lüks bir otel bulunacak.


KIZINA ADA HEDİYE ETTİ

Bu ada da ünlü bir işadamı tarafından kızına doğum gününde hediye edilmişti. Şarık Tara, Bodrum yakınlarındaki Orak Adası'nı kızı Leyla'ya doğum günü hediyesi olarak almıştı.

SEVGİLİSİ VE ÇOCUKLARIYLA HUZUR İÇİNDE TATİL YAPIYOR

Johnny Depp, Bahamalar'da 3.4 milyon dolara bir cennet ada satın aldı. Depp sevgilisi Vanesa Paradis ile birlikte bu adada gözlerden uzak dinleniyor. Depp, doğada yaşamayı seven ünlülerden.


SİHİRBAZIN DA ADASI VAR

Bahamalar'ın güneyinde bulunan Musha Cay de bir ünlüye ait. Bu adanın sahibi ünlü sihirbaz David Copperfield. Adanın en ilginç özelliği ise bir kerede sadece 24 kişinin girebilmesi.

TORUNU ADAYI ARMANİ'YE SATTI

Yunan artamör Aristotle Onassis, 1962 yılında Yunanistan açıklarındaki Scoprio Adası'nı 10 bin dolara satın almıştı. 1968'de sevgilisi Jackie ile burada evlenmişti. Ada daha sonra Onassis'in tek torunu olan Athina'ya miras kalmıştı. Athina ise adayı satışa çıkardı. Aralarında Abramovic, Madonna, Bill Gates'in de bulunudğu bir çok ünlü adayı satın almak istedi. Ancak ada Giorgio Armani'nin oldu.


Adada, Pink House isimli lüks bir malikane , tenis kortları ve eşsiz güzellikte bahçeler bulunuyor. Net rakam açıklanmasa bile satışı gerçekleştiren taraflara yakın kaynaklar 190 milyon dolarlık bir fiyat ödendiğinden bahsediyorlar.

PARAYA SIKIŞINCA ELDEN ÇIKARDI

Ünlü aktör Nicholas Cage geçen yıl Bahamalar'da 3 milyon dolara bir ada satın aldı. Ünlü aktörün adası da sahip olduğu diğer gayrimenkuller gibi göz kamaştırıyordu.Ancak Cage maddi olarak zor durumda kalınca adayı sattı.

GIBSON'UN ADASI

Özel ada sahibi olan ünlülerden biri de Mel Gibson. Gibson, Pasifik okyanusunda 15 milyon dolar değerinde bir ada satın aldı. 2 bin 160 hektarlık Mago Adası'nı alan Gibson adanın yerlileriyle de bu nedenle mahkemelik oldu.

ÜNLÜ AKTÖRÜN ÇEVRECİ ADASI

Bu ada bir zamanlar aktör Leonardo DiCaprio ile sevgilisi Gisele Bundchen'in aşkına tanıklık ediyordu. Ünlü aktörün Belize'de bir adası var. DiCaprio adayı 1. 75 milyon dolara satın almıştı.

EDDIE MURPHY'NİN ADASI

Bu ada da ünlü bir aktöre Eddie Murphy'ye ait. Aktör bu adayı 2007'de 15 milyon dolara satın almıştı. Murphy'nin bir çok gayri menkul yatırımı da bulunuyor.

ONUN ADASI BİRAZ MÜTEVAZI

Celine Dion'un sahip olduğu ada Kanada'nın Quebec kenti yakınlarında. Dion'un adası diğer ünlülerin adalarının yanında biraz daha mütevazı kalıyor.

HÜRRİYET


Geri Dön