29 / 04 / 2024

Düşük faizli imar barışı kredisi başvuruları başladı!

Düşük faizli imar barışı kredisi başvuruları başladı!

Ruhsatsız ve imara aykırı binlerce yapıyı ilgilendiren imar barışı için 3 kamu bankası düşük faizli "imar barışı kredisi" verecek. Başvurular bugün başladı...



13 milyon yapıyı yakından ilgilendiren imar barışı başvuruları 8 Haziran 2018 tarihinde başlamıştı. Başvurular 31 Ekim 2018'e kadar kabul edilecek.

3 kamu bankası imar barışı düzenlemesine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak çalışma yürüttü. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank; ‘Yapı Kayıt Belgesi’ alacaklar için kredi faiz oranlarında indirime gitti.

3 kamu bankası tarafından hazırlanan "imar barışı kredisi" bugünden itibaren başvuru sahiplerinin kullanımına sunulacak. İmar barışı kredisinden yararlanmak isteyen vatandaşların başvurularını 31 Ekim 2018 tarihine kadar e-devlet üzerinden yapması gerekiyor. Başvuru sahipleri daha sonra İmar Barışına konu tahakkuk tutarları kadar finansman ihtiyaçlarını; 3 kamu bankasından 60 aya kadar vade seçenekleriyle 1,33’den başlayan faiz oranları ile kredi olarak karşılayabilecekler.

Düşük faizli imar barışı kredisi başvuruları başladı!

 


32 soruda imar barışı yönetmeliği 2018!


Geri Dön