27 / 04 / 2024

Düşük faizli konut kredisi başvuruları ne zaman başlayacak, kimler başvurabilir?

Düşük faizli konut kredisi başvuruları ne zaman başlayacak, kimler başvurabilir?

İlk defa konut alacaklara yönelik Orta Vadeli Program (OVP) ile konut kredisi başvuru tarihleri ve şartları, konu ile ilgilenenlerin gündeminde ilk sırada yer alıyor. Peki 1,20 düşük faiz oranı ile İlk Evim konut kredisi başvuruları ne zaman başlıyor? 



Düşük faizli konut kredisi hakkındaki son dakika gelişmeleri ilk defa konut sahibi olmak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, düşük faizli konut kredisine dair Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk konutunu alacakların destekleneceğini söylemişti.

Peki yeni bir konut sahibi olmak isteyenlerin gündeminde yer alan düşük faizli konut kredisi başvuruları ne zaman başlayacak, kimler başvurabilir?

İLK EVİM KONUT KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN, DEV KAMPANYADA SON DURUM NEDİR?

Milliyet'te yer alan habere göre ilk defa konut sahibi olacaklara yönelik geliştirilecek olan konut kredisi başvuruları henüz başlamadı. Fakat söz konusu düzenleme ile faizin yüzde 1.20’ye kadar düşmesi, vadenin de 15 seneye çıkması bekleniyor. 

Düşük faizli konut kredisi başvuruları ne zaman başlayacak, kimler başvurabilir?

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre söz konusu konu ile alakalı olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "2. ve 3. KONUT alımında krediye erişimi zorlaştırdı Merkez Bankası'yla BDDK biliyorsunuz. İlk konut alımında kredi erişimini sağlıyoruz. Orada bir düzenleme yapacağımızı söylemiştik, söz konusu düzenlemeyi de bu şekilde yapmış olduk. 2. ve 3. konut alımında artık pek kredi imkânı yok. 2., 3. konuta kredi imkânı olmayınca konut kredi imkânları ilk konut sahipliği için kullanılmış oluyor. Konut sahipliği meselesini yalnızca kredi odaklı değil aynı zamanda konut arzıyla beraber düşünmemiz lazım. Konut arzı ve konut talebi şeklinde. Aksi takdirde sırf krediyi düşünürseniz konut fiyatlarını istemediğiniz yere götürme ihtimaliniz var. Konut arzını ve konut talebini dengeli bir şekilde yönetmemiz gerekiyor." diye konuşmuştu.

Cevdet Yılmaz ayrıca konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Bu kapsamda katılım Finans ve kalkınma bankacılığı konuları da gündeme geldi. Buralarda etkili biçimde yine iyi projelere destek olan, parası olana değil bir sistemi nasıl geliştiririz bunlar masaya yatırıldı. Söz konusu konut arzı konusunda daha fazla artırma, birinci konut edinimini daha güçlü şekilde teşvik edecek mekanizmalar üzerinde durduk." dedi.

İLK EVİM KONUT KREDİSİ ŞARTLARI 2023

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre ilk evim konut kredisi şartları henüz belli olmasa da sektör temsilcileri faiz oranının 1,20 oranında olacağını belirtiyor.

Başvuruların yeni yıl itibarıyla da başlaması beklenen konut kredisi için ilk evini alacaklar başvuru yapabilecek.
 

Uzman isimden kentsel dönüşüm yorumu! ‘Yüzde 49’a haksızlık oluyor’

İnşaat malzemelerinde fahiş fiyata dev ceza! Bakanlık harekete geçti!

İtalya’da tutuklu mafya babası devlete 70 milyon euro değerindeki adasını hediye etmeyi teklif etti!


Geri Dön