27 / 04 / 2024

Düşük faizli konut kredisi başvurusu başladı mı?

Düşük faizli konut kredisi başvurusu başladı mı?

Son günlerde, düşük faizli konut kredisi kampanyası detayları vatandaşlar arasında merak ediliyor. BDDK, Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk kez ev almak isteyenlere 15 yıl vadeli, 1.20 faizli konut kredisi fırsatı sunulacağı kaydedildi. İşte haberin detayları...



Bu konu ile ilgili, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdat Yılmaz önemli açıklamalarda bulundu. Buna göre, "Düşük 1.20 faizli konut kredisi ne zaman verilecek ve başvuru şartları neler?" işte detaylar. Düşük faizli konut kredisi kampanyası kapsamında son durum yakından araştırılmaktadır. Orta Vadeli Program (OVP) doğrultusunda ilk defa konut alımına kredi kolaylığı yapılırken ikinci ve üçüncü ev alımında kredi kullanımı zorlaştırılacağı bildirildi. 

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 20 Kasım'da yapılan kabine toplantısından sonra yapılan açıklamalarda, Yılmaz, 'Aile ve Gençlik Fonu' ve konut kredisiyle ilgili konuştu. Yılmaz:: "İkinci ve üçüncü ev alımında krediye erişiminin zorlaştırıldı. Merkez Bankası ile  BDDK biliyorsunuz ve ilk defa ev alımında kredi erişimini sağlamaktayız. Bu konu ile ilgili düzenlemeyi  yapacağız demiştik ve onu bu şekilde yapmış olduk. İkinci ve üçüncü konut alımında artık pek kredi imkânı yok. İkinci, üçüncü konuta kredi imkânı olmayınca konut kredi imkânları ilk konut sahipliği için kullanılmış oluyor. Buna göre, konut sahipliği sadece kredi odaklı değil aynı zamanda konut arzı ile  beraber düşünmek gerekir. Konut arzı ve konut talebi şeklinde gerçekleşiyor. Sırf krediyi düşünürseniz konut fiyatlarını istemediğiniz yere götürme ihtimaliniz de mevcut. Buna göre, konut arzını ve konut talebini yönetmemiz gerekmektedir. dedi.

İLK KEZ KONUT ALANLARA UYGUN KREDİ

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre; Kira ve konut fiyat yükselişinin enflasyondaki olumsuz sorunlarının giderilmesi ve konut arzını yükseltecek uygulamalar kapsamında hayata geçirileceği kaydedildi. Buna göre, kamunun uygun koşullarda belirlenen konut kredileri ilk defa konut alınması ve  dar, orta gelirli vatandaşlar için belirli standartlarda ve uygun fiyat aralığında olacak şekilde yeni başlayan projelere yönlendirileceği bildirildi.

ÇOK KONUT ALIMINA TEDBİR

Belirli bir sayının üstünde yer alan konut sahipliğine yönelik kredi kısıtlaması gibi uygulamaların da  hayata geçirileceği kaydedildi.  Birden fazla konut sahibi olanların konut kredilerine erişimini sınırlayıcı kredi değer oranını azaltan ve kredi risk ağırlıklarını yükselten kararların etkileri takip edilerek ilave önlemler alınacak. Sosyal Konut Projesi kapsamında 100 bin konut tamamlanacak.

Düşük faizli konut kredisi başvurusu başladı mı?

1.20 FAİZLİ KONUT KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından  yapılan açıklama kapsamında ise 1.20 düşük faizli konut kredisi kampanyası çalışmaların tamamlanması bekleniyor. Ayrıca, çalışmaların tamamlanmasından sonra da  konunun sene  sonuna kadar Meclis'te yer alacağı da belirtildi.

KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Yapılan kampanyalar kapsamında ise taşınmazı alacağı şehirde son 1 yılda konut satmamış olmak, hisseli bir konuta sahip olsa dahi hisse oranının %50'den fazla olmaması gibi kriterler uygulanabilir.

İlk evim konut kredisi için başvurular başladı mı? Düşük faizli konut kredisinde son durum!

Düşük faizli konut kredisi başvuruları ne zaman başlayacak, kimler başvurabilir?

Yeni evim konut kredisini kimler alabilir? Yeni evim konut kredisi başvuru şartları nelerdir?

 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön