27 / 04 / 2024

Düşük kâra rağmen vazgeçmedi! Çip yatırımını sürdürecek

Düşük kâra rağmen vazgeçmedi! Çip yatırımını sürdürecek

 Güney Koreli Samsung Electronics Co Ltd Salı günü, zayıf bir küresel ekonomi sektörü son bir yılın en kötü  gerilemesine mahkum etse de, bu yıl çip yatırımlarını azaltma planı olmadığını açıkladı. 



Reuters'ta çıkan habere göre: Yönerge, harcamaları ve üretimi kısmak için daha geniş bir sektör eğilimine karşı çıkıyor ve dünyanın en büyük bellek yongası üreticisinin daha küçük emsallerinden pazar payı elde etmek için derin ceplerinden ve üstün kâr marjlarından yararlanma niyetinde olduğu yönündeki endişeleri körüklüyor.

Shinhan Securities'den analist Choi Yoo-june, "Samsung, SK Hynix ve Micron pahasına uzun vadede kendisine yardımcı olması gereken pazar payını artırmak için bu zamanı iyi bir fırsat olarak görüyor olabilir" dedi.

Düşük kâra rağmen vazgeçmedi! Çip yatırımını sürdürecek

Hyundai Motor Securities araştırma başkanı Greg Roh, Samsung Electronics'in pazar payının DRAM yongaları için %40'ın üst aralığına ve NAND flash bellek yongaları için %30'un ortalarına, yılın ikinci yarısında yaklaşık %43'ten ulaşabileceğini tahmin ediyor.Samsung, yavaşlayan talep ve düşen fiyatlar karşısında yatırımı kısmak yerine, hat bakımı, ekipman ayarlaması ve gelişmiş yonga üretim süreçlerine geçiş yoluyla kısa vadeli üretimi organik olarak azaltacağının sinyalini verdi. Ayrıca, araştırma ve geliştirmeye giden sermaye yatırımının oranını artıracağını da söyledi.


Geri Dön