06 / 07 / 2024

Düşük kâra rağmen vazgeçmedi! Çip yatırımını sürdürecek

Düşük kâra rağmen vazgeçmedi! Çip yatırımını sürdürecek

 Güney Koreli Samsung Electronics Co Ltd Salı günü, zayıf bir küresel ekonomi sektörü son bir yılın en kötü  gerilemesine mahkum etse de, bu yıl çip yatırımlarını azaltma planı olmadığını açıkladı. 



Daol Investment and Securities'den analist Kim Yang-jae, "Samsung, dolambaçlı bir şekilde üretimin biraz düşeceğini söylüyor" dedi. "Ancak, yatırımcılar daha güçlü bir üretim kesintisi veya daha hızlı piyasa toparlanması hakkında bir yorum umuyorlardı - bu yüzden hisseleri düştü."

Samsung ve vatandaşı SK Hynix Inc'in hisse fiyatları Salı günü sırasıyla %3 ve %2,2 düştü.

Düşük kâra rağmen vazgeçmedi! Çip yatırımını sürdürecek

Samsung, yatırımı azaltacaklarını söyleyen SK Hynix ve Micron Technology Inc'in (MU.O) aksine, 2023'teki sermaye harcamalarının 2022'ye benzer olacağını söyledi . Sözleşmeli çip üretiminde, daha büyük rakibi Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (2330.TW) de bir harcama kesintisi duyurdu .

Küresel teknoloji endüstrisi, artan enflasyon karşısında şirketlerin teknolojik ürün ve hizmetlere yaptığı harcamaları kısması ve tüketicilerin isteğe bağlı mallara daha az harcama yapması nedeniyle geçen yılın sonlarından bu yana keskin ve ani bir talep düşüşüyle ​​mücadele ediyor.

ABD- Çin ticaret savaşlarında gerginlik büyüyor! Huawei'ye ihracat lisansı iptali

Vatandaş isyan etti! Kira öder gibi aidat ödeniyor

NFT Yasağı Rotasını Tersine Çevirdi! Kampanya sona erdi


Geri Dön