02 / 05 / 2024

Vatandaş isyan etti! Kira öder gibi aidat ödeniyor

Vatandaş isyan etti! Kira öder gibi aidat ödeniyor

İstanbul'da herşeye zam haberi gelirken bir zam da site aidatlarına geldi Hayatın her geçen gün zorlaştığı günümüzde aidatlar kiralarla yarışır hale geldi.




 Son zamanların en büyük giderleri arasında aidatlar özellikle İstanbul'da sorun olmaya sebep oluyor.
 Ortalama 8 bin TL olan aidatlar Şişli'de 7 bin 477 TL Büyükçekmece 7 bin 334 TL olarak değişiyor.


Konumu, sosyal alanları, temizlik ve güvenlik hizmetleri gibi kıstaslara göre farklılık arz ediyor konut aidatları, site ya da apartmanlarda yaşayan ev sahipleri ve kiracılar için büyük giderler arasına girdi.

Vatandaş isyan etti! Kira öder gibi aidat ödeniyor

2023'teki yükselişlerle beraber aidat oranları site sakinlerinin protestolarına enden oluyor. Bir gayrimenkul teknoloji platformunun, İstanbul'un 39 ilçesinde site içi ve site dışı aidat ücretlerini incelediği İstanbul Konut Aidat Raporu'na bakıldığında, İstanbul'da ortalama aidatlar site dahilinde yüzde 107 site haricinde yüzde 118 yükseliş gösterdi.

ŞİŞLİ, BÜYÜKÇEKMECE, BEŞİKTAŞ İLK ÜÇTE

Sitelerde en çok aidat ödeyen ilçe ortalama bin 971 TL ile Şişli olurken en düşük aidat ödemesi 423 TL ile Arnavutköy ilçesinde yaşandı.  En yüksek aidatlarda ise 8 bin 575 TL ortalama ile Şişli, 7 bin 477 TL ile Büyükçekmece, 7 bin 334 TL ile Beşiktaş ilk üç arasına girdi. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön