21 / 05 / 2024

Düşük kur nedeniyle ayakkabıda tedarik pazarı Uzakdoğu ülkelerine kaydı!

Düşük kur nedeniyle ayakkabıda tedarik pazarı Uzakdoğu ülkelerine kaydı!

Türk ayakkabı sektörü dünya pazarını kaybetme tehlikesi yaşıyor. Enflasyon karşısında düşük kalan döviz kuru nedeniyle iç pazarda tedarik için Vietnam, Çin ve Kamboçya gibi Uzakdoğu ülkelerine yönelen sektör, kurun yükselmemesi halinde büyük bir kriz ile karşı karşıya kalacak.



YAN SANAYİDE TÜRKİYE MERKEZ OLACAK

68. Uluslararası Ayakkabı Yan Sanayi Fuarı AYSAF 3 Mayıs’ta açılacak ve fuara, 15 binin üzerinde sektör profesyoneli katılacak. Bunların yaklaşık 3.700’ü yabancı firma olacak. Fuarda, ayakkabı yan sanayinde kullanılan malzemeler, deri, tekstil, suni deri, aksesuar, taban, ökçe, makine, kimyasal ve kalıp üreticileri gibi sektördeki 36 iş kolu bir araya gelecek.

AYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sait Salıcı, “Hem ayakkabı sanayi hem de ayakkabı yan sanayi olarak daha yapılacak çok şeyimiz var. Ayakkabı sektöründe ülkemizde faaliyet gösteren 15 bin işletme var. Bunların 6 bin adedi ayakkabı yan sanayicilerinden oluşuyor. Fuarların ve birebir görüşmelerin, sektörün ivmesini artıracağına inanıyoruz. Hedefimiz, Türkiye’yi ayakkabı yan sanayi konusunda ‘merkez’ haline getirmek” şeklinde konuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön