03 / 05 / 2024

Düşüşün önü alınamıyor: İş Bankası son çare devre kesici uyguladı

Düşüşün önü alınamıyor: İş Bankası son çare devre kesici uyguladı

Borsada iki haftadır devam eden düşüş hızlanırken, İş Bankası hisse senedinde düşüş yüzde 5'e ulaştı. Banka tedbir olarak devre kesici işlemleri durdurdu. Öte yandan BIST 100 endeksi, önceki kapanışa nazaran 21,46 puan azalırken, toplam işlem hacmi ise 56 milyar lira seviyesinde hesaplandı.



Borsa İstanbul’da sert düşüş devam ediyor. TSKB, Şekerbank ve İş Gayri Menkul’de sorunların halen devam etmesi borsaya da düşüş olarak yansıyor.

Pay vadeli kontratların son tarihi 30 Eylül. 5 Ekim’de ya bazı kurumların temerrüde düştüğünü ya da tahtalar taban devam ettikçe takasa para yatırdıklarının görüleceği veya takasın tıkanacağı beklentisi güçleniyor.

Borsa İstanbul tarihinde ilk kez yaşanacak bu gelişme tüm hisseleri de olumsuz etkilemeye devam ediyor.

İŞ BANKASI DEVRE KESİCİ UYGULADI

Tüm bunlar yaşanırken İş Bankası’nın hisse senetleri hafta açılışına 7.83’den başlarken, 7.44 fiyatla düşüş yüzde 5’e ulaştı. Hemen ardından devre kesici işlemleri durdurdu. Düşüş kamu bankalarında da hızlanma gösterdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön