05 / 05 / 2024

Düzce depremini bilen Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul depremi için de tarih verdi! Hemen bakın!

Düzce depremini bilen Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul depremi için de tarih verdi! Hemen bakın!

Bugün saat 04.08'te meydana gelen ve merkez üssü Düzce Gölyaka olan 6,0 büyüklüğündeki deprem, tüm Türkiye'yi de ayağa kaldırdı. Yapmış olduğu isabetli tahminlele bilinen Prof. Dr. Ahmet Ercan, olası İstanbul depremi hakkında da önemli açıklamalar yaptı.



DEPREM NEDEN ÇOK GENİŞ ALANDA HİSSEDİLDİ?

Prof. Ercan, depremin yalnızca Düzce'de değil çok geniş bölgede hissedilmesini ise, depremin sığ bir alanda, yüzeye yakın bir yerde meydana gelmesi itibarıyla geniş bir alanda hissedildiğini dile getirdi.

İSTANBUL DEPREMİ NE ZAMAN OLACAK?

Prof. Dr. Ahmet Ercan, beklenen İstanbul depremi ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı. Ahmet Ercan, olası İstanbul depreminin 2045 yılından önce olmasının şaşırtıcı olacağını dile getirerek, Kuzey Marmara'nın yapabileceği en büyük depremin 7.3 olduğunu söyledi.

1999 depreminin Yassıada hizasına kadar kırdığını bu kez oradan başlayacağını, Şarköy'e, Saroz'a kadar kıracağını söyleyen Ahmet Ercan, Yassıada'nın bulunduğu kesimden başlayıp Şarköy'e kadar tek bir depremle kıracak olursa bu depremin büyüklüğünün 7,3 olacağını söyledi. Ahmet Ercan, bu depremin hem İstanbul'u hem Tekirdağ, hem Yalova'yı hem Karamürsel ve Gölcük'ü Bandırma, Mudanya ve Erdek, Lapseki ve Gelibolu'nun tozunu attıracağını da söyledi. 

Düzce depremini bilen Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul depremi için de tarih verdi! Hemen bakın!

"2045 YILINDAN ÖNCE OLURSA ŞAŞIRTICI OLUR"

Yaptığı açıklamada bu kırılmayı yakın bir zamanda beklemediğini dile getiren Ahmet Ercan, deprem açıklamalarının hava durumu verir gibi sürekli olmayacağını kaydetti.

"Deprem kestirimlerinde değişim haftalık yıllık ve ya beş yıllık değil 50 yüz yıllıktır." diyen Ahmet Ercan, beklenen Kuzey Marmara depremi için büyüklüğün İstanbul kolu için M6,3 ile M6,7 arası, Tekirdağ kolu için M7,0-7,2 arası olduğunu söyledi. Ahmet Ercan ayrıca bu depremlerin 2045'ten önce olursa şaşırtıcı olacağını da sözlerine ekledi.

Düzce 5.9 şiddetinde sallandı, uzman isimler peş peşe açıkladı! Büyük İstanbul depremi...

Büyük depreme saatler kaldı! Uzman isimler resmen açıkladı! Şimdi bakın! 

Depremde kayıplar sarsıntılara uygun tasarlanan yapılarla en aza indirilebilir!


Geri Dön