27 / 04 / 2024

Düzce'de 2 adet konut imarlı 8 taksitle satışa çıkıyor! Hem KDV'den hem emlak vergisinden muaf!

Düzce'de 2 adet konut imarlı 8 taksitle satışa çıkıyor! Hem KDV'den hem emlak vergisinden muaf!

Düzce Milli Emlak, Düzce ili, Gümüşova ve Merkez ilçelerinde yer alan 2 adet konut imarlı arsayı peşinde yüzde 20 indirim ve 8 taksit seçeneğiyle satıyor. Peki Düzce'de yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 



Düzce Milli Emlak tarafından, Düzce ili, Gümüşova ve Merkez ilçelerinde yer alan 2 adet arsa satışa çıkarıldı. 

Düzce'de yer alan 2 adet arsa için satış ihalesi açık teklif usulü ile 10 Ekim 2023 tarihinde saat 09:20'de gerçekleştirilecek.

Düzce de 2 adet konut imarlı 8 taksitle satışa çıkıyor! Hem KDV den hem emlak vergisinden muaf!

Düzce Milli Emlak tarafından satışa çıkarılan arsaların yüzölçümleri 2 bin 296 metrekare ile 4 bin 904 metrekare olarak belirlendi. 

Konut alanı imarlı iki arsa için belirlenen geçici teminat bedelleri ise 1 milyon 396 bin 200 TL ile 1 milyon 471 bin 600 TL oldu. 

Düzce'de yer alan arsaların fiyatları ise 6 milyon 981 bin lira ve 7 milyon 358 bin lira olarak belirlendi. 

Arsalar için peşin ödemelerde yüzde 20 indirim yapılıyor. Ayrıca 8 taksitle ödeme imkanı da sunuluyor. 

Düzce'deki iki arsa hem KDV'den hem de 5 sene süreyle emlak vergisinden muaf tutuluyor. 

Düzce de 2 adet konut imarlı 8 taksitle satışa çıkıyor! Hem KDV den hem emlak vergisinden muaf!

İlan metni:

TAŞINMAZLAR SATILACAKTIR

Düzce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğünden:

Düzce de 2 adet konut imarlı 8 taksitle satışa çıkıyor! Hem KDV den hem emlak vergisinden muaf!

1- Yukarıda nitelikleri belirtilen taşınmazların satış ihalesi 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45'inci maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile hizalarında belirtilen tarih ve saatte Düzce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü (Milli Emlak Müdürlüğü) Milli Emlak Müdürlük makam odasında toplanacak komisyon huzurunda yapılacaktır.

2- İsteklilerin ihaleye katılabilmesi için; a) Geçici teminat bedelinin yatırıldığına dair makbuzun veya 2886 sayılı Kanunun 26.maddesinde belirtilen değerlerden herhangi birisinin, (Banka Teminat Mektubu verilmesi halinde, teminat mektubunun geçici, süresiz, limit içi olması ve banka teyit yazısının da ibrazı gerekir.) b) Gerçek kişilerin, nüfus cüzdan fotokopisinin (aslının ibrazı gerekmektedir) ve yasal yerleşim yeri belgesinin (ikametgah ilmuhaberi); Tüzel kişilerin ise, siciline kayıtlı olduğu oda veya mesleki teşekkülden ihalenin yapıldığı yıl (2023) içinde alınmış sicil kayıt belgesinin ve tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin noterden tasdikli yetki belgesinin ve imza sirkülerinin; ortak katılım halinde ortak girişim beyannamesi aslının, c) Gerçek kişiler adına vekaleten katılacaklar tarafından noter tasdikli vekaletname örneğinin (aslının ibrazı gerekmektedir); ihale gün ve saatine kadar İhale Komisyonu Başkanlığına teslim edilmesi veya posta yolu ile ulaştırılması gerekmektedir.(Postadaki vaki gecikmeler kabul edilmeyecektir.)

3- Haklarında halen ihaleden yasaklama kararı bulunan gerçek ve tüzel kişiler ( kendi adına veya temsilen ) ihalelere katılamayacaklardır. Bu kişilere ihale yapılmış olsa bile ihale iptal edilecektir.

4- İhale şartnameleri mesai saatleri içerisinde Milli Emlak Müdürlüğü servislerinde ücretsiz olarak görülebilir; ihale günü hariç taşınmazların zeminde yerleri gösterilebilir (Müdürlüğümüz imkanları ölçüsünde).

5- Taşınmaz satışı ihalelerinde; a) 4706 sayılı Kanunun 5. maddesi gereğince; satış bedelleri defaten ödenebileceği (satış bedelinin peşin olarak ödenmesi hâlinde satış bedeline yüzde yirmi indirim uygulanır.) gibi 5.000 TL'yi (Belediye ve mücavir alan sınırları dışında 1.000 TL) aşması ve talep edilmesi halinde satış bedelinin en az 1/4' ü peşin, kalan kısmı kanuni faizi ile birlikte 2 yılda üçer aylık dönemler halinde 8 eşit taksitlerle ödenebilir. Satış bedellerinin taksitle ödenmesi halinde, borcun tamamı ödenmeden tapuda ferağ verilmeyecektir. Ancak, kalan taksit tutarı ve kanuni faizlerini karşılayacak tutarda kesin ve süresiz banka teminat mektubu verilmesi veya satışı yapılan taşınmazın üzerinde 4721 sayılı Türk Medenî Kanunu hükümleri uyarınca Hazine lehine kanunî ipotek tesis edilmesi halinde tapu ferağı verilecektir. b) Satılacak taşınmaz mallar için müşteriden satış bedeli haricinde KDV, vergi, resim ve harç alınmayacak olup, 5 yıl süre ile emlak vergisinden muaftır.

6- Satışı yapılacak taşınmazların; satış bedelleri üzerinden 5.000.000,00 TL 'ye (beşmilyonTL) kadar olan kısmı için %1(yüzdebir), 5.000.000,00 TL'den (beşmilyonTL) 10.000.000,00 TL'ye (onmilyonTL) kadar olan kısmı için %0,5 (bindebeş), 10.000.000,00 TL'yi (onmilyonTL) aşan kısmı için %0,25 (onbindeyirmibeş) oranlarında işlem bedeli peşin olarak tahsil edilir

7- Posta ile yapılacak müracaatlarda teklifin ihale saatinden önce komisyona ulaşması şarttır. Postadaki meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı idare veya komisyon herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

8- İşgalli veya hisseli taşınmazlardan doğacak her türlü ihtilaflar alıcısına ait olup kurumumuzun herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

9- Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. İhale konusu taşınmazlar hakkında http://www.milliemlak.gov.tr ve https://duzce.csb.gov.tr internet adresinden bilgi alınabilir.

10- Adres: Camikebir Mh. İstanbul Cd. No:45 Valilik Yerleşkesi C Blok 81100 Merkez/DÜZCE

Tel : 03805121703

Faks : 03805235619

Çelik ev nedir? Çelik ev yapılarının avantajları neler?

Elinde tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! Tapu ve Kadastro'dan son dakika uyarısı geldi! Bunları gözden kaçırmayın!

Seçim sonrasında özel tüketime sert fren geliyor! Artık alış veriş yapmak hayal olacak!


Geri Dön