29 / 04 / 2024

Düzce'deki Beyciler Mahallesi'nin 12 sorunu mecliste!

Düzce'deki Beyciler Mahallesi'nin 12 sorunu mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Düzce İli Beyciler Mahallesi'nin çeşitli sorunlarını meclis gündemine taşıdı. Tanal, Bakan Soylu'ya 12 soru sordu..



Düzce deki Beyciler Mahallesi nin 12 sorunu mecliste!


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Düzce İli Beyciler Mahallesi'nin altyapıdan iskana kadar çeşitli sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti.


Tanal'ın soruları

1) Düzce İli Beyciler Mahallesinde altyapı sistemi ne zaman yapılmıştır?


2) Söz konusu altyapı sistemi için kaç Türk Lirası harcanmıştır?


3) Altyapı sistemi kime yaptırılmıştır?


4) Altyapı sisteminin gereği gibi işlemesi için ne gibi önlemler alınmıştır? Altyapı sisteminde aksaklık olması halinde müdahale ne kadar süre içinde yapılmaktadır?


5) Düzce İli Beyciler Mahallesinde çevre düzenlemesi yapılmış mıdır? Yapılmamış ise nedeni nedir, ne zaman yapılması planlanmaktadır? Çevre düzenlemesi yaptırılmış ise kime, kaç Türk Lirası harcanarak yaptırılmıştır? Çevre düzenlemesi sonrası ortaya çıkan/çıkabilecek sorunlar aksaklıklar için ne gibi önlemeler alınmıştır?


6) Düzce İli sınırlan içerisinde asfalt artıkları ve moloz depolama alanı neresidir? Asfalt artıkları ve moloz depolama alanı kim tarafından ve hangi ölçütler dikkate alınarak belirlenmiştir? Beyciler Mahallesine asfalt artıkları ve moloz yığınlarının bırakıldığı iddiası doğru mudur? Bu iddia doğru ise yerleşim yeri olan bu mahalleye asfalt artıkları ve moloz yığınlarının bırakılmasına izin verilmesinin nedeni nedir? Bu konu hakkında önlem alınmış mıdır, alınmış ise önlemler nedir? Asfalt artıkları ve moloz yığınlarının mahalleye dökülmesi Anayasanın 56.maddesinde hüküm altına alman çevrenin korunması konusunda Devletin görevine aykırılık değil midir?


7) Beyciler Mahallesinde yer alan park, bahçe vb. sosyal alanlar nelerdir? Söz konusu mahallede sosyal alanların bulunmadığı iddiası doğru mudur? Bu iddia doğru ise sebebi nedir, bu alanların kurulması için çalışma başlatılmış mıdır?


8) Beyciler Mahallesinde sokak aydınlatmaları yeterli midir? Söz konusu mahallede yer alan otobüs duraklarının sayısı ve niteliği nedir?


9) Beyciler Mahallesinde cami sayısı kaçtır? Cami olmadığı ve Çavuşlar Toki olarak bilinen bölgedeki caminin kullanıldığı ve halkın mağdur edildiği iddiası doğru mudur?


10) Beyciler Mahallesinde muhtarlık binasının olmadığı iddiası doğru mudur? Doğru ise gerekçesi nedir? Muhtarlık binası yok ise muhtar hangi adreste halka hizmet vermektedir? Bina yapılması için çalışma başlatılmış mıdır? Çalışma başlatılmamış ise gerekçesi nedir?


11) Beyciler Mahallesine doğalgaz kullanımı için altyapı ne zaman kurulmuştur? Söz konusu mahallede doğalgaz kullanan hane sayısı kaçtır? Söz konusu mahallede yaşayan vatandaşların çoğunun yeşil kart sahibi olduğu için doğalgaz alamadığı ve mağdur olduğu iddiası doğru mudur?


12) Beyciler Mahallesinde iskân ruhsatı ve su aboneliği olan kaç hane vardır? Söz konusu mahallede su aboneleri metreküp başına kaç Türk Lirası ödemektedir? Söz konusu mahallede iskân ruhsatı olmadığı için su harcaması için fazla para ödendiği iddiası doğru mudur? Bu iddia doğru ise kaç Türk Lirası fazla alınmaktadır? İskan ruhsatının verilmesi için ve su harcamaları için fazla ödemede bulunan çoğunluğunu emeklilerin oluşturduğu vatandaşların mağduriyetini gidermek için çalışmalara başlanılmış mıdır? Başlanılmamış ise sebebi nedir? Başlanılmış ise ne gibi çalışmalar yapılmış/yapılmaktadır?




Geri Dön