08 / 05 / 2024

Düzce'deki bungalov evlere talep arttı!

Düzce'deki bungalov evlere talep arttı!

Düzce'de, koronavirüs salgını sebebiyle izole bir yaşam sürmek amacıyla dedesinin köyüne yerleşen turizm işletmecisi Davut Pirdal, inşa ettiği ağaç evlerle kalabalık yerlerden kaçmak isteyen vatandaşlara doğada konaklama fırsatı sunuyor.



Düzce'de, koronavirüs pandemisi döneminde izole bir yaşam sürmek amacıyla dedesinin köyüne yerleşen turizm işletmecisi Davut Pirdal, ağaç evler inşa ediyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Pirdal, kurduğu ağaçtan evler ile kalabalık ortamlardan uzaklaşmak isteyen kişilere konaklama fırsatı sağlıyor.

Pirdal, Kovid-19 pandemisinin başlamasından sonra kent merkezindeki evini sattı ve 33 kilometre uzaklıkta yeyr alan 1000 rakımlı Cumayeri'ndeki Harmankaya Esentepe köyüne gitti. Dedesinden kalma arazide kurduğu "ağaç ev"de yaşamını sürdüren Pirdal, sonraki süreçte ailesi ile anne ve babasını da yanına aldı. Hayvancılıkla uğraşan Pirdal, Kovid-19 pandemisiyle doğaya olan talepteki artışı fark etti. 

Düzce deki bungalov evlere talep arttı!

Mesleki deneyimlerinden de yararlanarak adım atan Pirdal, meraklılarına doğayla iç içe olma fırsatı sağlamak için bir bölümü Melen Çayı kenarında yer alan yaklaşık 15 dönümlük arazinin farklı kısımlarında 10 bungalov ev inşa etti.

Kalabalık ortamlardan uzaklaşarak doğada vakit geçirmek isteyen vatandaşların ilgisinin yoğun olduğu bungalov evler, "tam kapanma" sürecinden sonra doğaseverleri ağırlamayı sürdürecek. 

"Doğa bütün stresin çaresi"

Davut Pirdal, AA muhabirine, pandeminin etkisini göstermesinden sonra şehir hayatını bırakıp köye yerleştiğini dile getirdi. İlk başta ailesiyle izole bir hayat yaşamak amacıyla dedesinden kalan araziye ağaç ev inşa ettiğini belirten Pirdal, "Köye geldim, çiftçilik yapmaya başladım. Hayvan bakıyorum, bahçe yapıyorum. Pandemiden uzaktayım. Burada kendimi dinliyorum, sakin ve huzurlu." dedi.

Şehir hayatından tamamen koptuğuna dikkat çeken Pirdal, dedesinden kalan yerleri değerlendirmekten memnun olduğunu belirtti. Pirdal, sonraki süreçte insanların pandemi sebebiyle doğaya olan ilgisindeki artışı fark ederek bungalovlar inşa ettiğini dile getirdi ve şunları kaydetti: 

Düzce deki bungalov evlere talep arttı!

"İlk zamanlar geldim, kendim yaşamaya başladım. Daha sonra birkaç bungalov ev daha yaptım. Mesleğimi burada sürdürüyorum. İnsanlar doğayı seviyor. Özellikle bu süreçte rağbet arttı. İnsanlar kalabalıktan kaçıp daha sakin ortamda ve doğayla iç içe olmak istiyor. Kitap okuyorlar, yeşilliğin içinde zaman geçiriyorlar. Bu işi de daha önce yaptığım için insanların ne istediğini iyi biliyorum. Buraya 'Huzur doğada' ismini koyduk. Rakımı da yüksek ve doğayla baş başa."

Pirdal, tam kapanma sürecinden sonra kalabalık ortamlardan uzaklaşarak doğada vakit geçirmek isteyenleri, bungalov evlerde ağırlayacağını da belirtti. 

Sapanca'da bungalov evler yoğun ilgi görüyor!

Tuz Gölü kıyısına bungalov evler inşa edildi!

Bursa'da taşınabilir evlere ilgi arttı!


Geri Dön