29 / 04 / 2024

Dyo Akademi Açıldı

Dyo Akademi Açıldı

Türk boya sektörünün gelişmesi için önem verilen proje DYO Akademi Gebze'de açıldı



Dyo'nun Türk boya sektörünün gelişmesi için çok önem verdiği bir proje olan Dyo Akademi, Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Yaşar, Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş,Dyo Genel Müdürü Hüseyin Çeliker ile Dyo ve Yaşar Holding'in üst düzey yöneticilerinin katıldığı bir törenle Gebze'de açıldı. Dyo Akademi'nin AB standartlarında vereceği eğitim ile boya ustaları uluslararası alanda mesleki yeterlilikleri ve mesleki denkliklerini artık belgeleyebilecek. 



Boya ustalarının teorik ve pratik gelişimlerini sağlayacak; uluslararası geçerlilikte mesleki yeterliliklerini belgeleyebilecekleri AB standartlarında eğitim verecek olan Dyo Akademi, Gebze'deki Dyo Boya Fabrikaları'nda düzenlenen bir törenle açıldı. 



"Dyo Akademi Açılış Töreni"ne, Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Yaşar, Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş, Dyo Genel Müdürü Hüseyin Çeliker ile Dyo ve Yaşar Holding'in üst düzey yöneticileri katıldı. 



Dyo'nun sosyal sorumluluk kapsamında değer verdiği bir proje olarak hayata geçen Dyo Akademi, boya ustaları bilgi ve becerilerini artıracak, onların yeni teknik ve teknolojilere hızlı bir şekilde uyum sağlamalarını destekleyecek ve uygulama bilgilerini geliştirecek.  



Boya ustalarının teknolojik bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik programıyla Dyo Akademi, teori ve uygulama alanında eğitimler verecek. Bir çok modülden oluşan eğitim programında öncelikle iç ve dış cephe; ahşap - metal; ısı yalıtım sistemi; deniz boyaları konularında uygulama ve teknolojileri eğitimlerini başlayacak. 



Dyo Akademi'de teknik eğitimlerin yanı sıra, ustalar ve satış kanalları için satış becerileri, beden dilinin kullanımı, müşteri memnuniyetinin sağlanması ile ilgili önemli bilgiler de sunulacak. Yeni ürün ve teknik gelişmelerden öncelikli olarak haberdar olacak olan boya ustaları, yapılan kampanyalardan öncelikli kazanımlar da sağlayacak.





AB standartlarında verilecek teknik ve pratik eğitimler, boya ustalarının mesleki yeterliliklerini uluslararası alanda belgelemelerine de olanak verecek. Eğitim sonrasında yapılacak sınav sonrası geçerli not alan boya ustaları, AB tarafından kabul gören M.E.B. onaylı eğitim belgesi ile "Dyo Akademi-Usta Boyacı Sertifikası"na sahip olacak. Bu belgeler ile, AB Uyum Yasası gereği mesleki yeterlilik ve mesleki denklik uzmanlık belgesi olmayanların karşılaşacağı iş imkanı zorluklarını da yaşamayacak.  




 


Geri Dön