18 / 05 / 2024

E devlet üzerinden borç kapatma kredisi veren bankalar hangisi? E devlet'ten yapabiliyorsunuz

E devlet üzerinden borç kapatma kredisi veren bankalar hangisi? E devlet'ten yapabiliyorsunuz

Vatandaşlar e devlet üzerinden borç kapatma kredisi veren bankaları araştırmaya başladı. Peki bu bankalar hangisi işte cevabı...



e-Devlet her geçen gün farklı özellikleri bünyesinde barındırarak vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. En son tapu işlemelerinin e-Devlet aracılığıyla yapılabileceği bilgisi gelmişti. Daha önce de kullanılmış olan kredilerin dosya masraf iade başvuruları e-Devlet üzerinden yapılmıştı. Borçlarını ödemekte güçlük çeken vatandaşlar bankalardan uzun vadeli düşük taksitli kredi imkanlarından yararlanmak istiyor. Sosyal medyada yer alan bazı iddialarda e-Devlet üzerinden borç kapatma başvurusu yapılabileceği öne sürüldü. Fakat durum böyle değil, bu haberler gerçeği yansıtmıyor. e-Devlet borç kapatma kredisinden Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borcu olan mezun ya da öğrenciler faydalanabiliyor. Yine de borç kapatma kredisi veren kamu bankaları bulunmakta ve vatandaşlara kolaylık sağlanıyor. Burada en büyük engel ise kredi puanınızın düşük olması. Burada vatandaşlar zaten borçlarımızı ödeyemiyoruz, kredi puanımız düşük dese de bankalar bu konuda geri adım atmıyor.

Borç kapatma kredileri günümüzde neredeyse her özel ve kamu bankası tarafından veriliyor. Borç kapatma kredileri, ödenmekte güçlük çekilen kredi ve kredi kartlarını kapsıyor. Temelde bankalar farklı bankalara olan borçlarınızı, başvuru yaptığınız bankaya taşımanız suretiyle gerçekleştiriyor.

Örneğin aylık ödemeniz 10.000 TL olsun borcunuzu farklı bir bankaya taşıyorsunuz biraz daha yüksek faiz ile daha yüksek vade yapıyorsunuz ödemeniz aylık 4-5 bin TL’lere kadar düşebiliyor.

Borç kapatma kredisi veren bankalar ise şu şekilde;

Vakıfbank

Ziraat Bankası

Halkbank

Garanti BBVA

Denizbank

Yapı Kredi

İş Bankası

Akbank

Borç kapatma kredisi veren bankalar arasında yer alıyorlar.


Geri Dön